Jakub Konečný
29. dubna 2013 • 17:16

Za Spartu chytal Kypřan z Kanady. Vaclík se o místo bát nemusí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neal Sotiri Varlokostas. Zajímavé jméno uvedla juniorka Sparty do zápisu utkání 28. kola se Sigmou Olomouc. Ani kanadský gólman kyperského původu, který je na Letné na testech, však domácí neuchránil od porážky 0:2.



Na postu brankáře Spartu bota rozhodně netlačí. Stabilní výkony vynesly její jedničku Tomáše Vaclíka do reprezentace, náhradník Marek Čech odvádí špičkovou práci v Poháru České pošty a v záloze je ještě 206 centimetrů vysoký obr Tomáš Holý, který pravidelně chytá za třetiligové béčko.

Přesto dal letenský klub v utkání juniorské ligy proti Olomouci šanci Nealu Sotirimu Varlokostasovi z akademie FC Toronto. A nutno říct, že dvaadvacetiletý gólman zrovna nepřesvědčil. Nevyšel mu zejména úvod utkání.

Nejprve tak dlouho otálel s odkopem, až z toho byl málem gól v jeho síti, o chvíli později zase pozdě vyběhl a faulem zařídil penaltu, z které šli hosté už v 8. minutě do vedení. Na střelu Aleše Nešického si sice Varlokostas sáhl, ale gólu nezabránil.

Na druhém gólu, který ve 29. minutě zařídil Jiří Bernard, už testovaný gólman vinu nenesl, tvrdá střela z dálky zapadla přesně k tyči. A renomé si mladík s krkolomným příjmením alespoň trochu vylepšil v závěru prvního poločasu, kdy Nešickému zneškodnil druhý pokutový kop.

Chuť předvést se z Varlokostase sálala, neustále dirigoval své spoluhráče. Střídal při tom češtinu s angličtinou, jeho hlasité pokřiky se rozléhaly celým strahovským areálem. Nicméně není pravděpodobné, že by si ve Spartě vysloužil profesionální kontrakt.

„Jedním z účelů juniorky je, že se v ní dají zkoušet zahraniční hráči. Minule s Jihlavou nám cizinci pomohli, tentokrát ne,“ uvedl domácí kouč Martin Hašek, který v zápase s Olomoucí zaskakoval na lavičce za Petra Janouška.

K vítězství 5:0 s Jihlavou přispěli před čtrnácti dny gólem Rus Kirill Laptěv a Chorvat Tin Karamatič. Zatímco ruský útočník kvůli zranění zápas s Olomoucí vynechal, Karamatič nastoupil i podruhé a znovu potvrdil předpoklady, vyvaroval se vážných chyb.

To o sobě tentokrát Varlokostas říci nemohl.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud