30. května 2018 • 18:05

Paráda v juniorské lize! Brněnský mladík napálil gól z vlastní půlky

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byla nádhera! Juniorská liga nabídla o uplynulém víkendu krásný gól. V utkání Brna s Bohemians (3:0) se z vlastní poloviny hřiště trefil domácí záložník Marek Vintr, který nachytal brankáře „klokanů“ Jana Fialu. „Jsem rád, že se to takto povedlo, i takové momenty fotbal ozvláštňují, proto to děláme,“ těšilo šťastného střelce.



V samotném zápase už o moc nešlo. Oběma týmům končila sezona, Zbrojovka bojovala jen o prvenství v nadstavbové části B (části poražených). V 20. minutě ale přišel úchvatný moment, který se málokdy vidí. Brněnský záložník Marek Vintr se opřel do míče z vlastní poloviny hřiště a z dobrých 55 metrů překvapil brankáře Bohemians.

„Prakticky od začátku jsem viděl, že je gólman hodně venku, takže jsem jen čekal na vhodný moment. V první chvíli jsem ani nevěřil, že je to gól, navíc jsem uklouzl. Až když jsem viděl spoluhráče, jak se radují, věděl jsem, že se zadařilo,“ svěřil se střelec na klubovém webu.

VIDEO | Parádní Vintrova trefa v juniorské lize

Vintr, který v květnu třikrát premiérově naskočil i v HET lize, patří mezi chytré hráče. Podobný kousek rozhodně nezkoušel poprvé. „Není to první gól, co jsem kdy takhle dal. Zkouším to často, na hřišti i na tréninku. I v tom samém utkání jsem gólmana ještě sledoval, ale už si dával pozor,“ upozornil.

Z nevídaného kousku byl nadšený i trenér Richard Dostálek, bývalý skvělý záložník právě Zbrojovky či pražské Slavie. „Musím se přiznat, že jako trenér už jsem zažil hodně takových pokusů, ale gól z toho byl poprvé. Navíc Marek po té střele upadl, ale doletělo to do sítě naprosto přesně. Vidí se to málokdy a je to svým způsobem geniální,“ žasl nad gólem svého svěřence.

I díky parádní trefě se Vintr stal nejlepším střelcem juniorské ligy. V 30 zápasech nastřílel 17 gólů, k nim přidal šest asistencí. Byl hlavní oporou brněnských mladíků. Od nové sezony se už nastálo posune mezi dospělé. „Přeju mu, aby přechod zvládl a takhle nádherné góly dával i o úroveň výš, pomohl týmu a stal se kanonýrem. Neobejde se to bez pořádné dřiny, ale je to jen na něm,“ dodal Dostálek.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud