3. května 2011 • 18:57

Přízrak z Kroměříže dál řádí, remíza v Boleslavi!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté třetiligové Kroměříže se Ondášovka Cupu postarali o další velké překvapení. Poté, co ve čtvrtfinále vyřadili Brno, dnes v úvodním semifinále remizovali na hřišti dalšího týmu z nejvyšší soutěže Mladé Boleslavi 1:1. Vytvořili si tak nadějnou výchozí pozici do odvety, která se hraje příští úterý na jejich hřišti.



Boleslav sice vedla brankou Chramosty, hosté slavili senzační vyrovnání po trefě Hromka.

Pohárové semifinále jen dokázalo, do jakého útlumu Boleslav upadla v posledních týdnech. V lize prohrála poslední tři zápasy a dnes měla velké problémy i s amatéry, kteří ve třetí lize figurují až na šestém místě a o víkendu utržili čtyřbrankový debakl od rezervy Slovácka.

Chvílemi bylo až zarážející, že na trávníku není viditelný rozdíl mezi pátým týmem první ligy a mužstvem z MSFL, které navíc v posledních čtyřech duelech nebodovalo. A z údivu nevycházeli ani fanoušci Boleslavi.

Tvrdý souboj domácího Řezníčka s Klabalem
Tvrdý souboj domácího Řezníčka s Klabalem


Domácí jako by nebrali vážně, že Kroměříž už ze čtvrtfinále vyřadila Brno. I dnes Hanáci zahrozili dřív a především střela Fialy z osmé minuty boleslavského brankáře Millera pozlobila.

Vysoce favorizovaný domácí tým hrál dlouho bez zaujetí a s pasivní hrou v útoku si nemohl poradit s obětavě bránící Kroměříží. Boleslav udeřila až ve 34. minutě, kdy po spolupráci útočníků Řezníčka a Chramosty druhý jmenovaný křížnou střelou zařídil Středočechům vedení.

Gól však Kroměříž nezlomil. Sedm minut po poločase si hosté počkali na velký kiks brankáře Millera. Jeho špatný výkop zachytil Hromek, který po kličce bekovi Kyselovi zaznamenal senzační vyrovnání. Kroměřížská trefa přece jen do boleslavských řad vnesla neklid, zvýšené úsilí, ale také nervozitu.

Kouč Stanner z lavičky poslal do hry ofenzivní žolíky Kuliče a Táborského, ale ani pak se domácí na souvislou akci nezmohli. Hrozili už jen za závarů. Ovšem pokusy Táborského, Kúdely ani hlavička Chramosty, kterou lapil Vogl, už domácí ostudu neodvrátily.

Semifinále fotbalového Ondrášovka Cupu, 1. zápas:

Mladá Boleslav - Hanácká Slavia Kroměříž 1:1 (1:0)

Branka: 34. Chramosta - 52. Hromek. Rozhodčí: Ardeleánu - Lhoták, Mencl. ŽK: Šírl, Kysela - Šilinger, Hajdarovič. Diváci: 1180.

Sestavy:

Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Johana (61. Kulič), Šírl (46. Dimutsos) - Mendy, Opiela, Kúdela, Fabián - Chramosta, Řezníček (61. Táborský). Trenér: Stanner.

Kroměříž: Vogl - Stojaník, Šilinger, Klabal, Kovařík - Fiala, Budín, Matoušek, Handl (82. Poturovič) - Hromek, Janča (90. Hajdarovič). Trenér: Lehkoživ.

OHLASY PO UTKÁNÍ
Trenér Mladé Boleslavi Karel Stanner výmluvy nehledal, jeho tým, který už v lize prohrál tři utkání za sebou, prý selhal a propadl.

"Zápas jsme nezvládli. Už první poločas nebyl dobrý, i když jsme v něm paradoxně šli do vedení. Druhá půle pro nás dopadla ještě hůř. Pomohla mu i naše fatální chyba, která nás sestřelila," připomněl Stanner kiks domácího brankáře Millera, který špatnou rozehrávkou nabídl hostům vyrovnání.

Podle Stannera je remíza proti třetiligové Kroměříži pro jeho tým špatnou vizitkou. "Tým ze třetí ligy bychom měli porážet. Máme tady dost hráčů na to, aby zápasy podobného typu zvládali. Ale v posledních zápasech děláme tolik chyb, že se sami dostáváme pod tlak a pak to nedopadne podle představ jako třeba dnes," litoval Stanner.

Přesto věří, že jeho tým postoupí do finále, byť v Kroměříži musí nejméně jednou skórovat a neprohrát. "V žádném případě neřeknu, že vypadneme. Ani s Plzní to s námi ve čtvrtfinále nevypadalo nejlépe a dokázali jsme postoupit. Nic nezabalíme, nemůžeme," prohlásil Stanner.

Slova chvály měl pro své svěřence naopak kouč Kroměříže Jindřich Lehkoživ. "Přijeli jsme sem, abychom uhráli takový výsledek, kterým bychom nalákali fanoušky na domácí odvetu. To se do puntíku splnilo," pochvaloval si Lehkoživ.

Hanáci prý v Mladé Boleslavi zápas především odbojovali. "Za to hráčům patří dík," uvedl Lehkoživ, který se teď bude starat o to, aby jeho hráčům nestoupla sláva do hlavy.

Jako se to stalo před posledním zápasem v MSFL, v němž Kroměříž utrpěla čtyřbrankový debakl se Slováckem B.

"Musíme na pohár zapomenout, ale na kluky je toho teď hodně. V poháru dokázali něco, co se v Kroměříži ještě nikdy nepovedlo. Máme trochu problém, abychom krotili euforii v mančaftu. Teď musíme přepnout zase na naši soutěž, ale asi to bude těžké. I když v pátek máme derby s Hulínemm které musíme zvládnout," přál si Lehkoživ.

 

Trenér Mladé Boleslavi Karel Stanner výmluvy nehledal, jeho tým, který už v lize prohrál tři utkání za sebou, prý selhal a propadl. "Zápas jsme nezvládli. Už první poločas nebyl dobrý, i když jsme v něm paradoxně šli do vedení. Druhá půle pro nás dopadla ještě hůř. Pomohla mu i naše fatální chyba, která nás sestřelila," připomněl Stanner kiks domácího brankáře Millera, který špatnou rozehrávkou nabídl hostům vyrovnání.
Podle Stannera je remíza proti třetiligové Kroměříži pro jeho tým špatnou vizitkou. "Tým ze třetí ligy bychom měli porážet. Máme tady dost hráčů na to, aby zápasy podobného typu zvládali. Ale v posledních zápasech děláme tolik chyb, že se sami dostáváme pod tlak a pak to nedopadne podle představ jako třeba dnes," litoval Stanner.
Přesto věří, že jeho tým postoupí do finále, byť v Kroměříži musí nejméně jednou skórovat a neprohrát. "V žádném případě neřeknu, že vypadneme. Ani s Plzní to s námi ve čtvrtfinále nevypadalo nejlépe a dokázali jsme postoupit. Nic nezabalíme, nemůžeme," prohlásil Stanner.
Slova chvály měl pro své svěřence naopak kouč Kroměříže Jindřich Lehkoživ. "Přijeli jsme sem, abychom uhráli takový výsledek, kterým bychom nalákali fanoušky na domácí odvetu. To se do puntíku splnilo," pochvaloval si Lehkoživ. Hanáci prý v Mladé Boleslavi zápas především odbojovali. "Za to hráčům patří dík," uvedl Lehkoživ, který se teď bude starat o to, aby jeho hráčům nestoupla sláva do hlavy.
Jako se to stalo před posledním zápasem v MSFL, v němž Kroměříž utrpěla čtyřbrankový debakl se Slováckem B. "Musíme na pohár zapomenout, ale na kluky je toho teď hodně. V poháru dokázali něco, co se v Kroměříži ještě nikdy nepovedlo. Máme trochu problém, abychom krotili euforii v mančaftu. Teď musíme přepnout zase na naši soutěž, ale asi to bude těžké. I když v pátek máme derby s Hulínemm které musíme zvládnout," přál si Lehkoživ.
Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud