10. května 2013 • 04:30

Průšvihář Kweuke: Zlomená noha, liberecký krvák i drsná gesta

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyražené zuby, gesto s podříznutým krkem a teď brutální faul, kdy zlomil mladoboleslavskému obránci Radku Dosoudilovi nohu. To je vizitka kamerunského tanku ve sparťanských barvách Leonarda Kweukeho. Ten Spartu mnohokrát zachránil svými góly, na triku má ale také slušný seznam průšvihů. Ten poslední ho stál 12 zápasů stop...



Oslava gólu Slavii: Dlaní si přejel po krku

Leden 2011. Na Letné ještě nebyl ani rok a už si poprvé zavařil. Na lednovém halovém turnaji dal gól do sítě konkurenční Slavie a pak si v rámci oslav před fanoušky a hráči klubu z Edenu dvakrát přejel dlaní po krku, jako by je chtěl podříznout.

„Chtěl jsem na turnaji udělat show, protože Slavia a Sparta jsou velkými rivaly. Ale nemyslel jsem to nijak zle,“ hájil se tehdy Kweuke. Od disciplinárky vyfasoval pokutu dvacet tisíc korun, zastavenou činnost ale neměl.

Rozzuřil Spartu. Loudal se při střídání v derby „S“

Březen 2012. Netekla krev a nezuřili soupeři, ale kamerunský obr to stejně schytal. Za nesportovní chování od svého klubu. Vyhecované derby „S“ se pro Spartu nevyvíjelo dobře, Kweuke byl v 67. minutě střídán a ze hřiště se loudal jako šnek, bylo znát, že se mu ze hřiště nechce. Pak odešel rovnou do kabiny.

„Každopádně měl jít rychleji,“ řekl tehdejší kouč Sparty Martin Hašek. „Dovedu to pochopit, ale nevnímám to pozitivně. Z jeho strany to nebylo seriózní,“ zlobil se na hráče.

„Realizační tým mu dal najevo, že jeho gesto nebylo u nikoho vnímáno pozitivně a že tím vyvolal nevoli i u fanoušků, kteří za ním stojí,“ tvrdil mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Vedení letenského klubu hráče nepotrestalo. Spokojilo se s omluvou hráče. „Moje reakce mě mrzí, už se to nebude opakovat,“ kál se tehdy Kweuke.

Tekla krev! Liberecký Fleišman přišel o zub

Duben 2012. Liberecký bek Jiří Fleišman to od Kweukeho schytal. Kamerunec ho v ligové bitvě trefil loktem a Fleišman přišel v krvavém střetu zub, další dva měl poškozené. Sudí tehdy odpískal faul, ale hromotluka kartou nepotrestal. Liberecký hráč skončil v nemocnici, kde se musel podrobit operačnímu zákroku.

Trest za zákrok však nevyfasoval, jelikož experti došli k závěru, že Kweuke nefauloval úmyslně. „Celou dobu koukal na nahoru na balon,“ komentovala tehdy krvavý zákrok šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková.

„U těch ostatních zákroků loktem, za které padají červené karty, se hráč předem koukne a pak udeří rukou. To, že Kweuke vyrazil Fleišmanovi dva zuby, to je bohužel nešťastná shoda náhod,“ dodala Damková.

Praskaly kosti. Brutálně zlomil nohu Dosoudilovi

Květen 2013. Zatím největší průšvih. V odvetě semifinále Poháru České pošty na Letné chvíli po pauze nechutně a hlavně zbytečně zajel do obránce soupeře Dosoudila. Ošklivý zákrok skončil pro beka Středočechů zlomeninou holenní kosti. Fotbalista byl odvezen do nemocnice a čeká ho roční pauza.

Kweuke za brutální zákrok viděl červenou kartu, disciplinárka jeho počínání vyhodnotila jako úmyslné a "odměnila" ho rekordní dvanáctizápasovou stopkou.

„Vím, že mohl být Leo přemotivovaný, protože bojuje o místo v sestavě Sparty. Ale i tak je to, co udělal neomluvitelné,“ zlobil se na hráče kouč Letenských Vítězslav Lavička a omluvil se středočeskému klubu, především pak samotnému Radku Dosoudilovi.

Kweuke brutálním faulem zranil boleslavského hráče
Kweuke brutálním faulem zranil boleslavského hráče

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud