Jakub Dvořák
27. března 2014 • 04:15

Lavička po konci série Sparty: Náhradníci dostali šanci, čekal jsem víc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo na něm znát, že první porážku po třiadvaceti zápasech těžce nese, ale i přesto trenér Sparty Vítězslav Lavička vidí naději na postup do semifinále Poháru České pošty. Radost mu však jeho svěřenci v duelu na Dukle (1:2) rozhodně neudělali. Do středečního utkání udělal Lavička celkem sedm změn, a ty se Spartě nesjpíš staly osudnými.



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 3. • 18:00
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha
2:1
ONLINE
26. března
18:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 37. Mareš, 65. Pospěch

Hosté: 80. Krejčí

Sestavy

Domácí: Rada "C" – Romera, Štětina, Božič, Matěj Hanousek – Kalouda, Hlinka, Marek Hanousek – Mareš (88. Engelmann), Pospěch (90+2. Marek), Berger (79. Černý)

Hosté: Čech – Kadeřábek, Švejdík "C", Holek (46. Polom), Hybš – Dočkal (58.Krejčí), Mareček, Hušbauer, Vacek (70. Lafata), Konaté – Juliš

Karty

Domácí: Berger, Pospěch

Hosté: Hybš

Rozhodčí

Kocourek – Blažej, Pochylý

Stadion

Juliska, Praha 6 - Dejvice

Návštěva

2943 diváků

I když to sám odmítá, hra Sparty vypadala bez Matějovského, Váchy, Lafaty a spol. otráveně. Náhradníci se jen těžko prokousávali k zakončení, navíc obdrželi dvě branky.

„Chtěli jsme dát příležitost těm hráčům, kteří dlouho nehráli a čekali na svoji příležitost,“ vysvětloval Lavička, přitom na něm ale bylo jasně znát, že byl z některých jedinců očividně zklamán.

Jak chutná prohra po takové době?
"Jsme si vědomi toho, že dnešním dnem pro nás skončila série neporazitelnosti v soutěžních zápasech, ale s tímhle jsme rozhodně na Julisku dnes nepřijeli. To jak krutá a důležitá bude, určí až odvetný zápas na Letné."

Dukla neměla poslední dobou dobré výsledky, ale vás se jí podařilo zaskočit...
"Předpokládali jsme, že i když teď v lize měla nepodařené výsledky, tak přes pohár se bude chtít chytit a získat sebedůvěru. Mě ale spíš mrzí to, že jsme nebyli těmi, kdo určuje vývoj zápasu. My jsme si v průběhu prvního poločasu vytvořili tři slibné příležitosti, po kterých jsme mohli jít do vedení, to se nám nepodařilo a pak jsme vlastně ze standardní situace inkasovali. Dukla se pak zatáhla a čekala na svou šanci z brejku."

Provedl jste sedm změn, nepřehnal jste to?
"Pokud to budeme posuzovat výsledkem, tak to tak může vypadat. Máme v kádru více než dvacet plnohodnotných fotbalistů, kteří čekají na svoji šanci. A proto jsme se rozhodli pro tento krok. Hráči, kteří dlouho nehráli dnes dostali šanci. To, jak si s tím kdo poradil, si my vyhodnotíme v následujících dnech."

Jak moc se na porážce podepsaly změny v sestavě?
"Nechci spekulovat, ale samozřejmě viděli jste všichni, že naše dnešní sestava doznala určitých změn a rotací, ale to v žádném případě není výmluva na to, že jsme tady nevyhráli. Všichni hráči, kteří jsou v kádru, mají plnou platnost a mnoho z nich teď čekalo na příležitost v soutěžním zápase a poctivě pro to trénovali, dnes ta příležitost předvést se přišla, a proto pro ně nemám nějaké výhody nebo omluvy."

Dá se říct, že tu příležitost nevyužili?
"To nechci říkat, my si to utkání zanalyzujeme. Nechci dělat nějaký hlubší závěr pár minut po utkání. Samozřejmě jsme čekali možná od pár hráčů daleko výraznější a individuální výkony, ale nechci být konkrétnější, aniž bych znovu neviděl utkání na videu."

O poločase střídal Mario Holek, co se přihodilo?
"Mario střídal kvůli zdravotním problémům, teď po utkání je ještě brzo na nějaké odhady, ale můžeme prozradit, že se jedná o stehenní sval."

Nestraší vás, že od utkání s Plzní, které jste zvládli velmi dobře, jdete výkonnostně a teď už i výsledkově dolů?
"Nechci nějakým způsobem podléhat té vaší otázce, samozřejmě že v utkání s Plzní jsme udělali důležitý krok, ten náš výkon byl asi nejblíž k tomu, co si představujeme hrát, ale vlastně na druhou stranu každý z těch zápasů je velmi složitý. Stará pravda říká, že titul se vyhrává proti týmům z vrchu tabulky, ale ztrácí proti týmům z těch nižších. My jsme se přesvědčili, že to není jednoduché už v těch následujících utkání po Plzni."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud