9. dubna 2015 • 10:27

Zrádný výsledek 2:1? Inkasované brance jsme mohli zabránit, řekl Rada

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhráli a slavili. Přesto fotbalisté Teplic po včerejším pohárovém utkání s Plzní (2:1) cítí, že inkasovaný gól na domácí půdě může v postupové matematice sehrát velkou roli. Západočeskému týmu, který ke všemu nenastoupil v nejsilnějším složení, teoreticky stačí za týden zvítězit 1:0 a postoupí do semifinále.



MATCH OVERVIEW LEGACY
„Když doma dostanete branku, vždycky je to nepříjemné. Víme, že jsme teprve v půlce,“ uvědomuje si teplický kouč Petr Rada. „Pohárová matematika je jasná, proto jsme chtěli vzadu udržet nulu. Jenže se to nepodařilo. Přitom si myslím, že jsme tu situaci mohli vyřešit a zabránit jí, protože nešlo o žádnou překvapivou a rychlou akci. Bohužel, inkasovali jsme.“

Střelec František Rajtoral měl snadnou úlohu, míč uklidil do odkryté branky poté, co se k němu odrazil po střele Jana Holendy a pohotovém zákroku Tomáše Grigara.

Ale ani obdržený gól Teplice nezlomil. V posledních deseti minutách dokázaly skóre strhnout na svou stranu. „Kdo doufal deset minut před koncem, že to otočíme na 2:1? Ačkoliv jde o ošidný výsledek, pořád vedeme o gól. Každé vítězství proti Plzni se počítá,“ podotkl kapitán Teplic Štěpán Vachoušek.

Útočník Plzně Jan Chramosta (vlevo) a teplický obránce Tomáš Vondrášek.Foto ČTK


„Zrádný výsledek to je, ale vyhráli jsme! Kdybychom remizovali, je to horší,“ připojil se do diskuze útočník Roman Potočný, jenž načal obrat v 80. minutě. Premiérově se trefil hlavou po centru Iva Táborského.

„Tomáš Grigar mě celou dobu hecuje na tréninku, že v životě nedám gól hlavou a já ho dal!“ smál se. „Teď mi v kabině řekl, abych už konečně skóroval i pravou nohou…“

Druhou branku Teplic přidal střídající záložník Benjamin Balász, který v zimě přišel z portugalského celku Vitória de Guimaraes. „Kde se to v nás vzalo? Prostě jsme si věřili. Proti Plzni se často zápasy neotáčejí, o to víc si cením toho, že jsme hráli do poslední minuty,“ uvedl Vachoušek. „Hráči se semkli a bojovali,“ těšilo trenéra Radu.

Odveta je na programu za týden.

Vlevo teplický Franci Litsingi, vpravo Tomáš Hořava z Plzně.
Vlevo teplický Franci Litsingi, vpravo Tomáš Hořava z Plzně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud