8. dubna 2015 • 19:53

Teplice otočily zápas s Plzní, v Poháru FAČR zvítězily 2:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Teplic v úvodním čtvrtfinále Poháru FAČR porazili ligového lídra Plzeň 2:1. Viktorii sice čtvrt hodiny před koncem poslal do vedení František Rajtoral, ovšem Roman Potočný záhy srovnal a tři minuty před koncem rozhodl Benjamin Balázs. Odveta se hraje za týden v Plzni.



MATCH OVERVIEW LEGACY
"Nic není rozhodnuto, nicméně je pravdou, že nerozhodný výsledek by byl samozřejmě mnohem pozitivnější. Mrzí mě, že jsme v poslední desetiminutovce dvakrát inkasovali, je to zbytečná kaňka na jinak vcelku podařeném vystoupení," řekl trenér Plzně Miroslav Koubek. "O postup se určitě popereme," dodal.

Zatímco Teplice nastoupily v téměř ideální sestavě, plzeňský trenér Miroslav Koubek šetřil opory. Na soupisce tak chyběli reprezentanti Limberský, Kolář, Kozáčik, Pilař či útočník Mahmutovič, který přišel v zimě právě z Teplic. Šanci v základní sestavě naopak po delší době dostali Tecl, Chramosta, Holenda, Hořava, Bolek, Baránek či mladík Medveděv.

"Dali jsme prostor hráčům kompletního kádru a určitě jsme nebyli zklamáni. Proti s chutí hrajícímu soupeři jsme odehráli slušnou partii, nově poskládání jedenáctka nabídla množství pozitivních momentů," řekl Koubek.

Teplice, které o víkendu přehrály Mladou Boleslav 5:0, byly při chuti a dostávaly se do větších šancí než soupeř. Ve 22. minutě se marně dožadovaly penalty po kontaktu Holendy s Krobem v plzeňském vápně, Vondrášek zase v šanci přestřelil branku. Zahrozila však i Plzeň: po zpětné přihrávce pálil Hejda, ale stoper Lüftner dokázal šťastně zabránit míči v cestě do branky.

Teplice otočily v závěru

Ve druhé půli to po rohu zkusil Hora, ovšem bývalého hráče Plzně vychytal brankář Bolek. A tak udeřilo na druhé straně. Střídající Rajtoral potvrdil střeleckou formu a dorážkou Holendovy střely poslal Plzeň do vedení.

"Pokud v pohárovém dvojutkání dostanete doma gól, tak je to vždy problém, ale Plzeň má velkou útočnou sílu. Dnes hrála na tři útočníky. Akorát mě mrzí, že to bylo zrovna ze situace, kterou jsme mohli ubránit," řekl po utkání teplický kouč Petr Rada.

Vedení Plzně však trvalo jen chvilku, než se ve vápně položil do hlavičky po Táborského centru Potočný a zamířil přesně k tyči. Plzni mohl záhy vrátit vedení Baránek, ale hlavou těsně minul stejně jako na teplické straně Táborský.

Teplice si v závěru ale vytvořily tlak, střídající Chukwuma nejprve trefil tyč, ovšem další střídající hráč Balázs po závaru procpal míč do branky a zařídil těsnou výhru.

"Jsem rád, že po inkasované brance se hráči semkli a šli do toho bojovností. Strhli jsme vedení na svou stranu. Je to sice teprve poločas, ale i dílčí výhra nad takovým soupeřem se počítá. Musím hráčům poděkovat za přístup. Otočit zápas proti Plzni má svou hodnotu," doplnil Rada.

Teplice - Plzeň 2:1 (0:0)
Branky: 80. Potočný, 89. Balázs - 76. Rajtoral. Rozhodčí: Jech - Urban, Kotalík. ŽK: Táborský, Potočný (oba Teplice). Diváci: 2381.

Sestavy:

Teplice: Grigar - Vondrášek (75. Balázs), Lüftner, Jablonský, Krob - Ljevakovič, Vachoušek - Hora, Litsingi (85. Ch. Chukwuma), Táborský - Potočný. Trenér: P. Rada.

Plzeň: Bolek - R. Hubník, Hejda, Baránek, Medveděv - Vaněk (46. Rajtoral), Hořava (68. Hrošovský) - Tecl, Chramosta (87. Hradecký), Kovařík - Holenda. Trenér: M. Koubek.

Útočník Plzně Jan Chramosta (vlevo) a teplický obránce Tomáš Vondrášek.
Útočník Plzně Jan Chramosta (vlevo) a teplický obránce Tomáš Vondrášek.



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud