7. března 2018 • 19:01

Slavia blíž k cíli! V poháru vyřadila Liberec a s Jabloncem je v semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie Praha porazili ve čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu Liberec 2:0 a po Jablonci se stali druhým semifinalistou. Úřadující ligový mistr rozhodl o postupu už v první půli, kdy se trefili Milan Škoda z penalty a po něm Michal Frydrych. Trenérovi červenobílých Jindřichu Trpišovskému tak vyšel souboj s bývalým klubem, z něhož v zimě do Slavie zamířil. Do semifinále postoupil i Jablonec. Ve čtvrtfinále porazili Slovácko 3:1 a potvrdil dobrou jarní formu. Po zimní přestávce a nástupu trenéra Petra Rady do funkce vyhráli Severočeši všechny čtyři soutěžní zápasy.



Liberec na podzim zvítězil v Edenu ještě pod vedením Trpišovského 2:1 a ukončil tehdy rekordní sérii Slavie v lize bez prohry, která se zastavila na 36 duelech. Dnes měl Slovan ve Vršovicích navrch jen v úvodu, kdy rozhodčí kvůli údajnému útočnému faulu neuznali gól jedinému jarnímu střelci hostů Pulkrabovi.

Pražané po deseti minutách přidali. Součkova hlavička ještě skončila vedle, ale v 25. minutě už domácí vedli. Kačaraba ve vápně hloupě fauloval Hromadu a kanonýr Škoda z penalty s přehledem překonal náhradního libereckého gólmana Nguyena, který zůstal stát.

Kolář: Pohár bereme jako nejsnazší cestu do Evropské ligy
Video se připravuje ...

Za deset minut přidali domácí druhou trefu. Stoch přetáhl centr z přímého kopu na zadní tyč, Bořil z hranice brankové čáry vrátil balon do malého vápna a Frydrych jej hlavou doklepl do sítě. Slovan mohl ještě do půle snížit, ale gólman Kovář, který přišel do Edenu v zimě z Liberce, skvěle zastavil Folprechtovu dorážku.

V úvodu druhé půle si Kačaraba málem vstřelil vlastní branku, na druhé straně po hodině hry hlavičkoval těsně mimo Pulkrab. Jinak si ale Slovan příliš šancí na zdramatizování zápasu nevytvořil a naopak v závěru mohl z brejku zvýšit Souček. Slávistům nemuselo vadit, že Nguyena neprostřelil, závěr si v klidu pohlídali. Vyšla jim tak odveta za podzimní ligovou porážku a stále mohou pomýšlet na první triumf v domácím poháru od sezony 2001/02.

Slavia Praha - Slovan Liberec 2:0 (2:0)

Branky: 25. Škoda z pen., 35. Frydrych. Rozhodčí: Berka - Pelikán, Kubr. ŽK: Jugas, Bořil, Necid, Frydrych - Breite, Kačaraba, Pulkrab, Karafiát. Diváci: 4967.

Sestavy:

Slavia: Kolář - Frydrych, Jugas, Pokorný (82. Deli), Bořil - Souček, Hromada (46. Danny) - Stoch, Hušbauer, Sobol - Škoda (71. Necid). Trenér: Trpišovský.

Liberec: Nguyen - Coufal, Karafiát, Kačaraba, Kerbr - Bosančič, Folprecht - Oscar (76. Ševčík), Breite (61. Da Silva), Potočný (61. Bartl) - Pulkrab. Trenér: Holoubek.

Pokorný: Proti Liberci? Zvláštní zápas, naši na něj ani nejeli
Video se připravuje ...

Karafiát: V prvním poločase jsme byli zes*aní
Video se připravuje ...

Děkovačka fotbalistů Slavie po výhře nad Libercem
Děkovačka fotbalistů Slavie po výhře nad Libercem

Góly

Domácí: 24. Považanec, 63. Doležal, 76. Chramosta

Hosté: 67. Kubala

Sestavy

Domácí: Hrubý – Holeš, Pernica, Lischka, Zelený – V. Kubista, Hübschman (32. Doležal), Považanec – Masoupust (87. Pleštil), Chramosta (83. Breda), Jovovič. Trenér: Petr Rada.

Hosté: Daněk – Šimko, Břečka, Šumulikoski, Divíšek – Petr (46. Rezek), Daníček, Machalik, Havlík (46. Navrátil), Vasiljev – Kubala. Trenér: Michal Kordula.

Karty

Hosté: Divíšek

Rozhodčí

Franěk – Wilczek, Vlasjuk.

Stadion

Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou

Návštěva

1142 diváků

Jablonečtí po většinu utkání na hřišti dominovali. Hosté, kteří v lize bojují o záchranu, šetřili několik opor v čele s nejlepším střelcem Zajícem a v ofenzivě toho příliš nepředvedli.

Naopak ve 24. minutě unikl po pravé straně Považanec a otevřel skóre. Krátce na to museli domácí nuceně střídat kvůli Hübschmanovým svalovým potížím. Ve 39. minutě si hosté málem dali vlastní gól při snaze zabránit Chramostovi ve skórování, ale míč skončil těsně vedle stejně jako po střele Masopusta.

Slovácko udělalo v poločase dvě změny, ale soupeř po změně stran ještě navýšil vedení. Po hodině hry nejprve zahodil šanci Kubista, ale vzápětí hlavou zamířil přesně Doležal.

To hosty probralo a v 67. minutě snížil Kubala. Byla to vůbec první střela Slovácka v utkání. Domácí ale drama nedovolili. Čtvrt hodiny před koncem Doležal trefil tyč a Chramosta z dorážky definitivně rozhodl. V závěru měl Jablonec navíc další šance na zvýšení.

FK Jablonec - 1. FC Slovácko 3:1 (1:0)

Branky: 24. Považanec, 63. Doležal, 76. Chramosta - 67. Kubala. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Divíšek (Slovácko). Diváci: 1142.

Sestavy:

Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - V. Kubista, Hübschman (32. Doležal), Považanec - Masoupust (87. Pleštil), Chramosta (83. Breda), Jovovič. Trenér: Rada.

Slovácko: Daněk - Šimko, Břečka, Šumulikoski, Divíšek (66. Sadílek) - Petr, Daníček, Machalík, Havlík (46. Rezek), Vasiljev (46. Navrátil) - Kubala. Trenér: Kordula.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud