iSport.cz
26. září 2018 • 19:44

Lavičku Teplic doplní Drsek. Dával šanci mladým, cení si Hejkal

Autor: iSport.cz, Martin Pešout
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtek bude realizační tým Teplic kompletní. Nový kouč Severočechů Stanislav Hejkal si za svého asistenta vybral Pavla Drska, který zkraje září dostal padáka v Dukle. „Pavel dával šanci mladým hráčům, přestože věděl, že ho to bude stát židli. Ale s mladíky umí pracovat. To teď potřebujeme,“ říká osmačtyřicetiletý Hejkal, jenž si už stihl připsat vítěznou premiéru v 3. kole MOL Cupu proti Vltavínu (2:1).



Drsek dlouho bez práce nezůstal. V pohárovém utkání na hřišti třetiligového Vltavínu seděl na tribuně vedle teplického šéfa Pavla Šedlbauera a sledoval nové svěřence, které bude od čtvrtka tepat. Značně omlazený tým Dukly, se kterou krutě neuspěl, vymění za zkušenější Teplice, které se ale letos na podzim zrovna tak souží.

Proč si Hejkal za svého asistenta vybral právě Drska? „S Pavlem si lidsky rozumím, umí pracovat s mladými hráči. To teď potřebujeme. V Dukle mladým dával šanci, přestože mu dělali chyby, dávali si vlastní branky a věděl, že ho to brzo bude stát židli. Nyní ale v Dukle stejní hráči hrají dobře,“ vysvětluje Hejkal, který sám práci ve sparťanské kanceláři vyměnil za lavičku Teplic.

Hejkala doplní v Teplicích Drsek. Umí pracovat s mladými, cení si nový kouč Severočechů
Video se připravuje ...

Sám bude mít v Teplicích dost starostí a ví, že v zimě bude muset oživit kádr o nové posily. S tím mu pomůže nový sportovní manažer Štěpán Vachoušek . „Hned po mém příchodu jsme se Štěpánem bavili o případných posilách. Když bude potřeba, tak vyskautujeme hráče, kteří by se nám hodili. V zimě eventuálně někoho přivedeme,“ dodal Hejkal, který teplické áčko už v minulosti vedl se Zdeňkem Ščasným.

Hejkal si odbyl vítěznou premiéru ve středu v MOL Cupu proti Vltavínu. Na lavičce divoce gestikuloval, věděl, že to ze strany jeho týmu nebylo ideální. Nakonec si ale oddychl. „Bylo by špatné začít u týmu prohrou v poháru. Na špatném hřišti se nedalo kombinovat, navíc nám chybělo pět hráčů základní sestavy. Od čtvrtka se budeme chystat na Jablonec,“ uzavřel.

Gólová radost Jana Sýkory ze Slavie
Gólová radost Jana Sýkory ze Slavie

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud