27. října 2021 • 16:53

MOL Cup: Boleslav - Plzeň 2:0. Ligový lídr vyřazen z domácího poháru

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mladé Boleslavi postoupili přes Plzeň do čtvrtfinále MOL Cupu. V domácím pohárovém osmifinále porazili finalistu minulého ročníku a prvoligového lídra 2:0 po gólech Brazilce Ewertona a Davida Juráska z druhého poločasu. Vedení udrželi, i když od 77. minuty hráli bez vyloučeného kapitána Marka Matějovského.



Góly

Domácí: 55. Ewerton, 59. Jurásek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Šeda – Douděra, Karafiát, Suchý, Jurásek (90.+5 Stránský) – Dancák, Matějovský /K/ – Skalák (81. L. Mašek), Ladra (72. Smrž), Ewerton (81. Preisler) – Fila (72. Škoda)

Hosté: Staněk – Havel (78. Řezník), Hejda /K/, Pernica, Hybš (64. Beauguel) – Kopic (64. Mosquera), Janošek, Bucha (78. Káčer), Šulc (64. Čermák), Sýkora – Chorý

Karty

Domácí: Skalák, Matějovský, Suchý, Matějovský, Douděra

Hosté: Hejda, Mosquera

Rozhodčí

Petřík – Kříž, Váňa

Stadion

Lokotrans Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

673 diváků

Během opatrnější úvodní půle se dostal ke dvěma hlavičkám domácí Skalák, který nejprve nevyzrál na gólmana Staňka a poté minul plzeňskou branku.

Také po změně stran byli nebezpečnější Středočeši a v 55. minutě převahu poprvé vyjádřili gólově. Po Hybšově chybě Fila posunul míč na Ewertona a ten otevřel skóre přízemní střelou. Hned za čtyři minuty zvýšil Jurásek výstavní ranou do horního rohu po Skalákově centru.

Domácí si zkomplikovali situaci čtvrt hodiny před koncem, kdy byl devětatřicetiletý Matějovský vyloučen po druhé žluté kartě. Plzeňští fotbalisté ale přesilovku nevyužili, zaváhali po sérii sedmi soutěžních výher a nedokázali se vítězně naladit na nedělní ligový šlágr na hřišti mistrovské Slavie.

FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud