Pavel Šťastný
15. září 2023 • 13:25

Šidliak o losu: Práce přes noc, o chybě jsme věděli. Trest? Čeká se na šéfa

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napřed omluva klubům, fanouškům i partnerům. Až pak los. V sídle Fotbalové asociace České republiky se po dvou dnech znovu vytahovaly dvojice týmů, které proti sobě nastoupí ve třetím kole MOL Cupu. Tentokrát to klaplo. V prvním případě pochybil Martin Drobný. „Všichni jsme se shodli, že se los bude opakovat," řekl první místopředseda FAČR Jiří Šidliak.



Jaké jste zvažovali možnosti?
„Měli jsme tři. Mohli jsme los nechat tak, jak proběhl ve středu. Zadruhé jsme mohli jen prohodit Duklu a Zbrojovku, kterých se chyba týkala. A třetí varianta byla los zopakovat."

Bylo dilema, pro co se nakonec rozhodnout?
„Nakonec ani ne. Když jsme si vzali pro a proti, zvítězil aspekt absolutní regulérnosti, aby si soutěž nenesla cejch, že třetí kolo bylo špatně nalosované. Všichni jsme se shodli, že se los bude opakovat."

Jasno bylo až ve čtvrtek večer, byly složité přípravy?
„Samozřejmě spousta lidí na tom pracovala i přes noc. Chtěli jsme však termín udělat co nejrychleji. Žádný jiný nepřipadal v úvahu, padlo to na pátek v poledne, protože za necelých čtrnáct dní se hraje. Nebylo možné termín odkládat."

K chybnému losu se vyjadřoval také šéf Slavie Jaroslav Tvrdík, byli jste v kontaktu i s ním?
„Mluvili jsme nejvíc s dotčenými kluby, což byla Zbrojovka Brno a Plzeň. Ozývaly se i další včetně pana Tvrdíka. Komunikovalo s nimi naše právní oddělení a lidé z asociace."

Kdy jste se o chybném losu dozvěděli?
„Věděli jsme o tom od středečního odpoledne a od té doby jsme to řešili. Ve čtvrtek už hodně intenzivně a výsledkem je opakovaný los v nejdřívějším termínu."

Jedna z možností byla prohodit kluby, kterých se chyba týkala. Zbrojovka má Opavu, s níž měla hrát Dukla. Z poloviny se možnost tedy stejně naplnila...
„To je kouzlo losu, že se v něm najde pokaždé nějaká zajímavá dvojice. Ano, tohle je jedna z nich."

V prohlášení FAČR jste zmínili, že chybu zavinil Předseda Řídící komise TOP soutěží Martin Drobný a rozhodnete o důsledcích. Co přichází v úvahu a kdy se tak stane?
„Pan předseda v současné době pobývá v zahraničí na jednání UEFA, takže tohle téma budeme řešit až příští týden.“

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud