28. února 2024 • 05:00

Jak by mohly „S“ nastoupit v derby: zleva Zima, útok Sparty v plné síle

Vstoupit do diskuse
58
  • Video se připravuje ...

    Týden derby startuje, zprvu zavítají do Edenu v rámci čtvrtfinále MOL Cupu hráči Sparty. V lize se svěřenci Jindřicha Trpišovského na Letné představí v neděli. Oba dva celky v nabitém programu musí výběr sestavy pečlivě promýšlet. Za týden a jeden den je totiž čeká ještě úvodní zápas osmifinále Evropské ligy. Jak by mohly sestavy pražských „S“ ve středu vypadat? Prohlédněte si výběr redaktorů iSport.cz.

  • Brankář

    Slavia - Mandous

    Původně byla vymyšlená rotace takto: Staněk bude chytat ligu, Mandous poháry. Jenže zranění posily z Plzně dostalo do neotřesitelné pozice druhého jmenovaného. V brance bude stát i ve středu. Jen složitě si lze představit nasazení Koláře či mladého Sirotníka.

    Sparta - Vindahl

    V poháru zatím naskakoval Vojtěch Vorel, jenže v lize se do brány nedostal ani jednou. V minulé sezoně v něm dostal šanci rovněž, když však přišly klíčové boje – semifinále či finále – do brány šel Matěj Kovář. Proto se dá mezi tyčemi čekat Peter Vindahl.

  • Obrana

    Slavia - Holeš, Ogbu, Zima

    Poprvé se sešli v Karviné a hned ukázali, že by si mohli náramně sedět. Holeš dostal volno proti Pardubicím, Trpišovský jej evidentně šetřil na obě derby a střety s AC Milán. Ogbu je tutovka, tým potřebuje jeho sílu ve vzduchu. Nalevo? Zima, nebo Bořil. Spíš se očekává nasazení zimní posily za sto milionů.

    Sparta - Vitík, Sörensen, Krejčí

    Patrik Vydra naposledy na Slovácku úplně nepřesvědčil, proto podle všeho zátěž zůstane na klasické čtveřici. Po dvou startech v řadě se dá očekávat volno pro Filipa Panáka, tudíž složení Martin Vitík – Asger Sörensen – Ladislav Krejčí.

  • Záloha

    Slavia - Douděra, Oscar, Provod, Masopust, Wallem

    V řadě posledních zápasů využívá Trpišovský schéma s podhrotovým hráčem. Klíčovou roli by mohl obsadit Provod, pak by se Wallem přesunul na levého wingbeka. Oscar je nenahraditelný. Kdo mu bude ve středu zálohy dělat garde? Zafeiris je zraněný, kouč si po Pardubicích chválil univerzála Masopusta. Proč ne. Vpravo Douděra, sešívaní potřebují dostat na bojiště emoce.

    Sparta - Preciado, Kairinen, Laci, Ryneš

    Vlevo by mohl začít Matěj Ryneš, jenž na Slovácku jen střídal. Navíc Jaroslav Zelený ukazuje velkou formu, dá se čekat v ligovém derby. Vpravo by měla naskočit odpočatá raketa Angelo Preciado. Ve středu se dá čekat silná dvojka Kaan Kairinen, Qazim Laci.

  • Útok

    Slavia - Chytil, Tijani

    Jurečka si odpykává poslední část ze třízápasového distancu, připravený bude až v neděli. Proti Pardubicím naskočil Chytil v druhém poločase, ušetřil síly, dal hattrick, v základní sestavě by měl být. K němu by se hodil Tijani. V mezihře mu sice schází sebevědomí i kvalita, nicméně Slavia bude potřebovat Nigerijcovu vysokou postavu při standardních situacích.

    Sparta - Birmančevič, Kuchta, Haraslín

    Jan Kuchta má za sebou vypjatý týden, ale na Slovácku si odpočinul. Měl by jít do boje. Oraz dostal i Lukáš Haraslín, další zásadní zbraň. Veljko Birmančevič zase nehrál odvetu s Galatasaray. Je tudíž možné, že Brian Priske ukáže na tři vládce útoku.

Vstoupit do diskuse
58

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud