Stanislav Hrabě
5. dubna 2013 • 14:21

Chceme za Bonym, touží po setkání s bývalým střelcem Sparty mladí talenti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrají za Bohemku, Spartu, či Slavii, ale společně vytvořili studenti Střední odborné školy stavební a zahradnické v Praze 9 Hrdlořezích tým, který triumfoval v pražském kole Poháru Josefa Masopusta. A už přemýšlejí, jakou odměnu by mohli získat v případě celkového vítězství ve 2. ročníku turnaje středoškolských družstev. „Chceme se podívat za Bony Wilfriedem. Nejraději na Chelsea,“ hlásí kapitán Radek Žaloudek.



Vítězové první ročníku hráči stavební průmyslovky v Hradci Králové navštívili za odměnu německý Wolfsburg, kde se setkali s rodákem ze svého kraje Václavem Pilařem.

Pražáci mají také svůj sen. Rádi by se setkali s bývalým střelcem Sparty Praha Bonym Wilfriedem, jenž nyní řádí v nizozemském Vitessu Arnhem, ale láká ho londýnský Chelsea. „Je tam by bylo mnohem lepší,“ odkrývá přání ostatních kapitán Radek Štěpánek.

Hraje za Bohemians Praha 1905, ale fandí Spartě. V úspěšném týmu jsou s ním dorostenci, kteří oblékají dres Slavie nebo Sparty. Dukláka mezi nimi nenajdete, ty se soustředili v jiném souboru, který na první příčku nedosáhl a nepostoupil do dalších bojů.

Na konečné vítězství ve 2. ročníku Poháru Josefa Masopusta mohou pomýšlet jen studenti Střední odborné školy stavební a zahradnické v Praze 9 Hrdlořezích, kteří vyhráli pražské krajské kolo.

„A to jsme hráli bez tří opor,“ upozorňuje Pavel Loukota, bývalý hráč Bohemians, že slávisté Jakab, Badocha a Šimůnek byli odveleni do českého reprezentačního výběru do 16 let. S nimi bude družstvo v dalších kolech určitě silnější. A může opravdu pomýšlet na celkový triumf.

A co se týče případné odměny? Bony Wilfried to nejspíš nebude. „Rádi bychom vítězi věnovali zápas kvalifikace o postup na mistrovství světa 2014 v září v Itálii,“ prozrazuje hlavní organizátor Petr Procházka. „Věřím, že bude ještě oč hrát,“ spoléhá, že Bílkova parta bude mít naději na postup. „Aby na odměnu Pražáci dosáhli, budou se muset ještě moc snažit. Konkurence je veliká,“ dodává.

Vítězný tým pražského kola Poháru Josefa Masopusta je ze Střední odborné školy stavební a zahradnické v Praze 9 Hrdlořezích Vítězný tým pražského kola Poháru Josefa Masopusta je ze Střední odborné školy stavební a zahradnické v Praze 9 HrdlořezíchFoto Petr Procházka - Klub přátel Josefa Masopusta

Další program Poháru Josefa Masopusta:

9. května mezikrajská baráž (hřiště ABC Braník)

29-30. května finále (hřiště Dukly Praha – Juliska)  

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud