Jonáš Bartoš
17. července 2014 • 19:51

Lavička: Sparta proti Spartě? V Itálii měl náš zápas velkou kvalitu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako vítězové ligy i poháru by sparťané měli hrát o český Superpohár správně proti sobě. Místo lehkého „báčka“ s týmovými parťáky ale čeká letenské fotbalisty pořádná šichta. Na druhé straně hřiště se postaví Viktoria Plzeň, nažhavený soupeř toužící po odplatě za minulou sezonu. „Chceme získat treble,“ shodli se na tiskové konferenci trenér Vítězslav Lavička i záložník Lukáš Vácha.



Sparta vlétla do sezony jako uragán. V úvodním zápase 2. předkola Ligy mistrů smetla Levadii Tallinn sedmigólovým nášupem a s předstihem téměř jistě rozhodla o postupu do dalšího kola. „Jsme rádi, že se nám daří a že zvládáme těžké duely. Čím déle bude tahle nadvláda trvat, budeme jedině rádi,“ liboval si Lukáš Vácha.

Letenský asistent kapitána zároveň tuší, že v pátek s Plzní čeká jeho partu mnohem větší zápřah. „Samozřejmě, že Plzeň je těžší soupeř než Tallinn. Má kvalitu, nepřijede nám Superpohár jen tak darovat. Bude nám chtít vrátit porážku z poháru i ligy, kde jsme jim ukázali záda,“ upozorňoval Vácha.

Trenér Lavička nechtěl prozradit, v jakém složení v pátek jeho tým nastoupí. Nikoho ale nejspíš šetřit nebude, na startu sezony k tomu nemá vážnější důvod.

„Kluci jsou dobře připravení, to jsme si ověřili v přípravných zápasech a naposledy proti Levadii. Jestli zarotujeme se sestavou, nebo ponecháme tu, která se velmi dobře prezentovala s Levadií, o tom se rozhodneme až po dnešním tréninku (ve čtvrtek v podvečer),“ zůstal tajemný letenský kouč.

Trenérský štáb na Spartě má náročný úkol. Sázet na osvědčenou jedenáctku, která v poslední době neuvěřitelně šlape, nebo dát šanci a prostor hráčům ze širšího kádru?

„Je to složitější, jde o jednu ze součástí naší trenérské práce. Kluci, kteří čekají na šanci, mohou cítit určité zklamání. Ale během přípravy jsem měl pocit, že v týmu vládne respekt jeden ke druhému. Ať nasadíme jakoukoliv sestavu, všichni to budou brát s profesionálním respektem,“ věřil Lavička.

Sparta na domácí půdě v minulém ročníku vyhrála úplně všechno. V boji o český Superpohár by tak správně jako šampion ligy i poháru měla hrát mezi sebou. „Střihli jsme si to na herním kempu v Itálii. Neplánovaně jsme si zahráli mezi sebou, když nám odpadl přípravný zápas. To utkání mělo velkou kvalitu. Hráli červení proti modrým, z mého pohledu to bylo přínosné utkání,“ usmíval se Lavička.

V pátek ale o žádný týmový přátelák nepůjde. Plzeň je nažhavená, jde o její vstup do sezony, navíc chce Spartě vrátit těsné porážky a téměř po dvou letech největšího rivala konečně porazit.

„Tenhle zápas může dát psychologickou výhodu úspěšnějšímu týmu do celé sezony. Vnímáme kvalitu soupeře, máme k němu zdravý respekt. Víme, že každé utkání s Plzní přináší velmi napjatý duel. Kvalita obou týmů je na vysoké úrovni. Rádi bychom tu loňskou úspěšnou sezonu zkompletovali tím, že získáme treble. Motivace na naší straně je velká,“ burcoval Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud