Jan Vacek
26. října 2019 • 12:59

Koho sledovat v derby béček? Snajpra ze Sarajeva i motorku na kraji hřiště

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
  • Na koho se zaměřit v derby rezerv Sparty a Slavie?Na koho se zaměřit v derby rezerv Sparty a Slavie?FOTO: Koláž iSport.cz

    Rezervní týmy jsou zpět a s nimi i derby pražských „S“. To první v sezoně je na programu už zítra na Xaverově (10:15). A poutá velkou pozornost. Béčko Sparty totiž figuruje v ČFL na druhém místě, Slavia je hned v závěsu třetí. Proti sobě půjdou nejen velcí rivalové, ale taky týmy napěchované talentovanými mladíky. Koho se vyplatí sledovat především?

  • Imad Rondič (Slavia)

    Věk: 20

    Post: útočník

    Bilance v sezoně: 10 zápasů/7 gólů

    Patřil k největším talentům sarajevské akademie, odmala střílel mraky gólů. A nijak nezvolnil ani po přesunu do Slavie. Imad Rondič je aktuálně nejlepším střelcem sešívaného béčka, v deseti duelech se trefil už sedmkrát. Je rychlostním typem útočníka, obrany soupeřů trhá neustálými náběhy. Zdobí ho šikovnost na balonu a především kvalita v zakončení. Pokud se před někým musím mít družina trenéra Václava Kotala na pozoru, je to právě tenhle balkánský snajpr.

    Imad Rondič Imad RondičFoto Jaroslav Legner

  • João Felipe (Slavia)

    Věk: 18       

    Post: křídlo

    Bilance v sezoně: 4 zápasy/0 gólů

    Přicházel s pompou z brazilského Palmeiras, Slavia si ho vyhlédla během letošního ročníku CEE Cupu a neváhala za něj zaplatit téměř čtyři miliony korun. João Felipe je typickým produktem jihoamerické školy. Náramně si rozumí s míčem, hraje rychle, přímočaře. Předpovídá se mu zářivá budoucnost. Musí ovšem zapracovat na produktivitě. Znát to bylo třeba v posledním utkání Youth League proti Barceloně, kde zahodil dvě velice dobré příležitosti. V ČFL zatím na první trefu čeká.

    Joao Felipe Joao FelipeFoto Barbora Reichová/Sport

  • Martin Douděra (Slavia)

    Věk: 18

    Post: křídlo/obránce

    Bilance v sezoně: 8 zápasů/3 góly

    Malý vzrůstem, výrazný svými schopnostmi. Na jaře pomohl slávistické devatenáctce k debaklu strahovských rivalů 7:0 hattrickem, potřeboval na něj pouhých 16 minut. Martin Douděra dokáže využít nižšího těžiště, má dobré krytí míče, ohromně silný přechod jeden na jednoho a tvrdou střelu. Byť je původním povoláním ofenzivní křídlo, v této sezoně nastupuje na pozici krajního beka. I tak si drží víc než solidní produktivitu. V osmi odehraných duelech se dokázal trefit už třikrát.

    Martin Douděra proti nadějím Barcelony Martin Douděra proti nadějím BarcelonyFoto Michal Beránek, Sport

  • Adam Karabec (Sparta)

    Věk: 16

    Post: ofenzivní záložník

    Bilance v sezoně: 3 zápasy/1 gól

    Ačkoli v červenci oslavil teprve 16. narozeniny, už začíná nakukovat do „B“ týmu Sparty. Na kontě má dokonce i gól. Adam Karabec je dalším supertalentem úspěšné strahovské akademie, mnozí předpovídají, že půjde ve stopách předchůdce Adama Hložka. Karabec je ovšem odlišný hráč. Zdobí ho vynikající herní přehled a schopnost volit správná ofenzivní řešení jednotlivých situací. Individuálními dovednostmi převyšuje o dva až tři roky starší hráče. Slabiny? Práce dozadu a občasná bohorovnost.

    Šestnáctiletý Adam Karabec je dalším slibným produktem sparťanské akademie, kterému se předpovídá slibná budoucnost Šestnáctiletý Adam Karabec je dalším slibným produktem sparťanské akademie, kterému se předpovídá slibná budoucnostFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Daniel Horák (Sparta)

    Věk: 19

    Post: obránce/křídlo

    Bilance v sezoně: 10 zápasů/5 gólů

    Motorka na kraji hřiště. Z Hradce Králové přicházel v létě jako levý obránce, ve sparťanském béčku ale často nastupuje na křídle. Jeho produktivita tomu odpovídá, Daniel Horák se v průměru trefuje v každém druhém utkání. Kromě rychlosti a výbušnosti ho zdobí rovněž přímočarost a fyzická připravenost. Kmitat celý zápas podél postranní čáry pro Horáka není problém. Pokud má někdo ze současné rezervy naději, že se výhledově přesune do prvního týmu, je to právě tenhle „letec“ z východu Čech.

    Daniel Horák Daniel HorákFoto sparta.cz

  • Maksym Talovierov (Sparta)

    Věk: 19

    Post: stoper

    Bilance v sezoně: 8 zápasů/0 gólů

    V létě přišel na hostování z Českých Budějovic a hned skočil do základní sestavy sparťanského béčka. Maksym Talovierov platí za urostlého stopera, který je dominantní v osobních soubojích, cizí mu ale není ani konstruktivní rozehrávka. Navíc se profiluje v lídra, který je schopen řídit fungování celé defenzivní linie. Pokud udrží nastolený trend, může jít ve stopách Dominika Plechatého, který má ve 20 letech pevné místo v základní sestavě prvoligového Jablonce.

    Maksym Talovierov Maksym TalovierovFoto sparta.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud