24. února 2012 • 00:05

Horváth chválil všechny kromě Bakoše. Jsem na kluky hrdý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Evropské lize po prohře 1:3 končí, ale zaslouží uznání. Snahu Plzně v utkání na hřišti Schalke ocenil i Pavel Horváth, který kvůli žlutým kartám na hřišti chyběl. litoval jen dvou věcí. Zbytečné červené karty Marka Bakoše a zranění Václava Procházky, kvůli čemuž Plzeň hrála prodloužení prakticky jen v devíti lidech.



Snažení spoluhráčů proti Schalke sledoval nervózně u televize, za předvedený výkon mužstvo i přes vyřazení chválil.

"Jsem na kluky hrdý. Od 61. minuty, kdy hráli o deseti bez vyloučeného Marka Bakoše, podali skvělý výkon a dokázali vyrovnat. Kdyby se nezranil Prochy (Procházka), dovolím si říct, že by náporu odolali, protože Schalke hrálo jednotvárně. Bohužel to nedopadlo, jak si všichni přáli," hodnotil Horváth při telefonickém rozhovoru ve vysílání České televize.



Plzeň díky úvodní trefě Huntelaara prohrávala, další rána přišla v 60. minutě. Marek Bakoš se ohnal po Papadopulosovi, verdikt byl jasný. Červená a odchod do kabin. "Bakiho asi nepochválím," uznal Horváth.

Mrzelo ho, že Plzeňští po rychlém inkasovaném gólu v první půli nedokázali ještě do přestávky srovnat. Daniel Kolář ve velké šanci hlavičkoval jen do tyče.

"Už před zápasem jsem říkal, že musíme využít naše šance. Dostali jsme gól, to se může stát. Pak měl Dan Kolář na hlavě vyrovnání, takováhle tutovka by se proměnit měla. Za stavu 1:1 o poločase by to taky vypadlo jinak," mínil Horváth.

Zklamaní plzeňští fotbalisté
Zklamaní plzeňští fotbalisté


Litoval zbytečného vyloučení Bakoše, který po úderu loktem musel po hodině hry předčasně do sprch. Naopak vyzdvihl výkon Davida Limberského, který ho dnes zastoupil s kapitánskou páskou. "Odehrál fantastický zápas. Dovolil si věci, které si dovoluje normálně. Byl příkladným kapitánem," řekl Horváth.

Tažení Plzně evropskými poháry hodnotil lídr Západočechů pozitivně. "Došli jsme tak daleko, že jsme o tom před tři čtvrtě rokem nemohli ani snít. Mám pocit, že v tomhle zápase se to dalo dotáhnout výš, ale musíme být skromní. Máme obrovské zkušenosti, které můžeme využít v dalších letech," dodal.  

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud