23. srpna 2012 • 22:07

Liberecký kouč Šilhavý: Bude to těžké, ale můžeme postoupit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho svěřenci za nepříznivého stavu 0:2 povedeným závěrem dokázali v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy vybojovat s Dněpropetrovskem remízu 2:2. I proto liberecký kouč Šilhavý věří, že jeho svěřenci zůstávají ve hře o postup. "Bude to těžké, ale udrželi jsme naději," říká.



"Musím naše hráče pochválit, ukázali charakter. V 50. minutě jsme prohrávali 0:2 a soupeř hrál výborně, ale nesložili jsme zbraně. Dokázali jsme se zvednout, to ukazuje sílu mužstva," řekl Šilhavý na tiskové konferenci po zápase.

Jeho svěřenci se paradoxně zlepšili poté, co inkasovali druhý gól. "Myslím, že soupeři v druhém poločase ublížila druhá branku. Malinko polevil a my jsme využili ty situace. Nakonec jsme sahali po vítězství," připomněl Šilhavý.

Dněpr podle něj potvrdil, jak kvalitním je mužstvem. "Naplnily se ty naše analýzy, které jsme si udělali o soupeři. V prvním poločase hrál výborně. Rychle kombinoval, přečísloval nás ve středu pole. I když byli v prvním poločase jasně lepším mužstvem, tak jsme neměli inkasovat takhle hloupou branku," litoval liberecký kouč obdrženého gólu těsně před poločasem.

Vzhledem k průběhu ale konečnou remízu bere. "Víme, že jsme v poločase. Na hřišti Dněpru to bude těžké utkání, ale tímto výsledkem jsme udrželi postupovou naději," dodal Šilhavý.

Trenér Dněpropetrovsku Juande Ramos byl rozladěný, že jeho tým neudržel dvougólový náskok. "První poločas jsme měli pod kontrolou. Dali jsme dva góly, jenže v posledních třiceti minutách jsme polevili a Liberec srovnal. Není nic vyřešeného, rozhodne se v odvetě," uvedl španělský kouč. U Nisy remizoval už podruhé. Před šesti lety pod Ještědem v Poháru UEFA se Sevillou hrál bez branek.

Češi mezi tyčemi. Liberecký Bičík se po zápase zdraví s Laštůvkou
Češi mezi tyčemi. Liberecký Bičík se po zápase zdraví s Laštůvkou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud