8. listopadu 2012 • 23:30

Holek chyboval a Sparta brzy prohrávala. Hloupý gól, řekl Lavička

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta brala v Evropské lize na půdě izraelské Šmony remízu 1:1 a propásla možnost vybojovat si už ve čtvrtek postup do další fáze poháru. „Dostali jsme hloupý gól. Dobře jsme věděli, o co hrajeme, ale nezdobilo nás to, co v minulých zápasech. Na vítězství už to pak nestačilo,“ posteskl si trenér letenského celku Vítězslav Lavička v pozápasovém rozhovoru pro ČT Sport.



Plán Pražanů připsat si do tabulky tři body dostal trhlinu hned v úvodu. „Inkasovali jsme po laciné chybě v rozehrávce,“ okomentoval chybu Mario Holka ze třetí minuty.

Zmíněný fotbalista místo rozehrávky na polovinu soupeře poslal míč směrem k vlastní brance. Jenže se k němu dostali hráči Šmony a vytěžili z něj gól. „Do přestávky jsme sice vyrovnali, ale vítězný gól už nepřišel,“ dodal Lavička.

"Měli jsme pak problém se herně najít. Když jsme měli míč, chyběla nám kvalita v útočné fázi, nebyli jsme ani dost agresivní a neměli zaujetí v osobních soubojích. Sám sebe se ptám, kde byla chyba. V poločase k hráčům padala velmi kritická slova," zlobil se Lavička.

Průšvih měl na triku Mario Holek a dobře si to uvědomoval. „Vím, že to ovlivnilo celý zápas. Chtěl jsem dát míč Švejdíkovi, ale blbě mi to sedlo, dal jsem to málo,“ mrzelo Holka.

„Soupeř dobře bránil a tenhle gól nás srazil dolů. Chtěli jsme tu vyhrát, ale bohužel jsme získali jen bod,“ doplnil letenský hříšník.

Rozmrzelý byl po závěrečném hvizdu i Marek Matějovský, kapitán Sparty. „Chtěli jsme vyhrát, ale neběhalo nám to jako doma. Šancí bylo málo. Škoda, že jsem netrefil ve druhé půli z trestného kopu branku a nedal gól. Mohli jsme z toho minima vytěžit i výhru,“ konstatoval záložník. „Jsme hodně zklamaní.“

Premiéru má za sebou v Evropské lize Matěj Hybš, jenž nahradil v sestavě Letenských zdravotně indisponovaného Manuela Pamiče. Ani on nebyl spokojený. „Každý by přece chtěl mít vítěznou premiéru. Je to škoda, mohli jsme už mít jistý postup,“ vykládal po zápase. „Je to pro nás zklamání.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud