21. prosince 2012 • 04:58

Jankulovski: Na Plzeň čeká peklo, ale šance na postup určitě je

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italská Neapol rovná se příjemný, ale i těžký los. Tak zhodnotil soupeře pro Viktorii Plzeň v Evropské lize bývalý reprezentant Marek Jankulovski, jenž si během kariéry právě za neapolský klub zahrál. Neapol se od doby jeho působení vyšvihla mezi nejlepší italské kluby, i tak si ale Jankulovski myslí, že Plzeň má šanci na úspěch. „V Itálii ji ale čeká peklo,“ varuje Západočechy.



Plzeň si podle Jankulovského udělala výsledky i výkony slušné jméno v Evropě. Proto se cesty na italskou půdu nemusí bát.

„Na Plzeň čeká atraktivní soupeř, který má řadu špičkových hráčů jako jsou Cavani nebo Hamšík. Snaží se dostat mezi italskou elitu, ale top klub to ještě není,“ naznačuje bývalý reprezentant, že Plzeň má šanci soka překonat.

Základem prý bude uhrát dobrý výsledek na půdě soupeře. „Bude tam osmdesát tisíc fanoušků, kteří udělají na stadionu peklo. Bude to krásná atmosféra. Ale Plzeň i tak šanci má. Třeba právě kvůli tomu, že začíná venku. Bylo by příjemné, kdyby dala gól. Pak by byla nadějná i těsný prohra ze hřiště soupeře,“ přemítá Jankulovski.

Pokud by měl posuzovat naděje plzeňského týmu na postup, určitě jsou vyšší, než u Sparty, jež se střetne s anglickou Chelsea.

„Z výkonů i hry Plzně jsem nadšený, v Evropě už dokázala, že se s ní musí počítat. Vidím to tak, že Neapol je favorit, ale ne výrazný. Třeba šedesát na čtyřicet. Myslím, že Plzeň může překvapit a jít dál,“ dodává.

Bývalý český reprezentant Marek Jankulovski sbíral v roce 2006 úspěchy v dresu AC Milán
Bývalý český reprezentant Marek Jankulovski sbíral v roce 2006 úspěchy v dresu AC Milán

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud