Karel Häring
2. ledna 2013 • 04:58

Plzeň je mi sympatická, bude to bitva, tuší slovenská hvězda Hamšík

Autor: Karel Häring, pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drama s nádechem bratrovražedného souboje čeká na jaře české fotbalové fanoušky. Plzeň změří v play off Evropské ligy síly s italskou Neapolí, za kterou válčí i slovenská hvězda Marek Hamšík. „Je to sympatické mužstvo, bude to těžký zápas,“ tuší opora soupeře Západočechů.



Na Plzeň si musíme dávat pozor! To je varování Marka Hamšíka, které slovenský záložník šíří ve svém klubu SSC Neapol po prosincovém rozlosování 2. kola Evropské ligy. V rozhovoru pro Sport přiznal, že se mu herní styl Viktorie líbí.

Nejlepší rok v kariéře má za sebou Marek Hamšík. Před tím novým si odskočil na týden z Itálie na Slovensko, kde kromě vánočních oslav stihl i dva exhibiční turnaje. Na tom, který se konal v Korni, poskytl rozhovor Sportu. Přiznal, že už se nemůže dvojutkání s Plzní dočkat.


Už dřív jste okomentoval pohárový los s Viktorií Plzeň jako bratrovražedný souboj. Opravdu vás střetnutí s českým týmem tak těší?
„Chtěl jsem Plzeňáky už v základní skupině, je to velmi sympatické mužstvo. Rád bych se s nimi porovnal, protože se mi opravdu líbí, jakým způsobem hrají. Už se těch zápasů nemůžu dočkat.“

Jak často máte možnost sledovat utkání Viktorie?
„Sledoval jsem ji už v minulé sezoně v Lize mistrů. Ukázali, že mají svou sílu, nenechali se zahanbit ani s Barcelonou. A v Evropské lize na podzim vyhráli těžkou skupinu, v níž bylo i Atlético Madrid.“


Co se vám na jejich hře líbí?
„Předvádí moderní fotbal, pohyblivý. Mají v týmu mladé i zkušené hráče, je to dobrý mix.“

Jaký ohlas měl výsledek losu v Neapoli?
„V Itálii Plzeň neznají, ale trenéři se mě hned ptali, když nám ji nalosovali. Řekl jsem jim, že si musíme dávat pozor, i když papírově vypadáme jako favorité, ve skutečnosti to tak ale nebude. Viktoria bude těžkým soupeřem.“

CELÝ ROZHOVOR ČTĚTE VE STŘEDEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Fotbalisté Neapole, v jejímž dresu sází góly i Marek Hamšík, přišli o 2 body.
Fotbalisté Neapole, v jejímž dresu sází góly i Marek Hamšík, přišli o 2 body.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud