8. února 2013 • 04:58

Na Neapol spíš s Bakošem! Vrba dá přednost zkušenosti před Teclem

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LARNAKY | Příprava je u konce, odteď už se jede naostro. Za necelý týden čeká Plzeň duel Evropské ligy v Neapoli. V jakém složení se proti Marku Hamšíkovi a spol. představí? Uhádnout základní sestavu Viktorie nebývalo složité. To však nyní neplatí, zimní příchody Stanislava Tecla s Janem Kovaříkem nafoukly konkurenci do nebývalých rozměrů. Ve vzduchu visí tři hlavní otazníky. Deník Sport se je pokusil vyluštit.



ÚTOK: TECL, NEBO BAKOŠ?

Soudě podle průběhu přípravy by se mohlo zdát, že kouč Pavel Vrba ukáže na dvacetimilionovou posilu z Jihlavy. Tecl se v Plzni rozkoukal neuvěřitelně rychle, zapadl do týmu v kabině i na hřišti, v přátelských duelech nastřílel šest gólů. Co však především, v generálce s Lokomotivem Moskva (5:3) dostal přednost před Bakošem.

To je hodně silný trumf. Zápas se mu nadmíru povedl, zařídil tři góly (dva vstřelil, byla na něj penalta). Zatímco on nastupoval na „své“ pozici, Bakoše stavěl Vrba většinou pod hrot. Dalším argument pro Tecla by mohl být v pravděpodobné sázce na brejky v Neapoli, kde by se díky své rychlosti mohl uplatnit.

Otázkou však je, zda Vrba do tak těžkého zápasu nezkušeného Tecla pošle. Různé indicie nahrávají verzi, že spíš vsadí na osvědčeného, poháry otřískaného Bakoše. Slovenský útočník byl u spousty důležitých gólů Plzně na evropské scéně, byl na něj téměř vždy spoleh.

TIP Sportu: BAKOŠ

STOPERSKÁ DVOJICE

Vypadalo to na velký problém. Na startu přípravy chybělo kvůli zranění kompletní trio Marián Čišovský, Václav Procházka i Lukáš Hejda. Nakonec se vše v dobré obrátilo, poslední marod Procházka nastoupil včera s Wroclawí. Dost možná tedy dojde na ideální variantu Procházka–Čišovský.

Uvidí se však, zda půjde Vrba s Procházkou do risku, neboť odehrál v přípravě pouze 70 minut, herní praxe tudíž není vůbec ideální. Na druhou stranu je ovšem dostatečně prověřený, není důvod k obavám, že by to nezvládl.

V případě, že by Procházka začal na lavičce, se nabízejí dvě řešení: k Čišovskému by si stoupl pravý obránce Radim Řezník, jehož místo by zaujal František Rajtoral, na pravé záloze by se zřejmě objevil David Štípek. Anebo vytvoří duo se slovenským obráncem Hejda, spolu totiž odehráli i generálku s Lokomotivem Moskva.

TIP Sportu: PROCHÁZKA–ČIŠOVSKÝ

LEVÝ KRAJ ZÁLOHY

Po odchodu Václava Pilaře se stal levý kraj nejproblémovější pozicí Plzně.
Řešením má být exjablonecký Kovařík. Jenže ten si v úvodním duelu na Kypru poranil vazy v koleni, od té doby pouze vyklusává a chodí do posilovny, po návratu ze soustředění jej čeká podrobné vyšetření.

Zda se dá do Neapole do kupy, je ve hvězdách, spíš však ne. V generálce hrál nalevo Michal Ďuriš, pro kterého to není žádné novum, Vrba jej využívá na všech pozicích v záloze, i v útoku. Má zažité automatismy, je dostatečně prověřený. Další variantou mohl být Martin Zeman, středečním výkonem proti Wroclawi si ale nejspíš podřízl větev…

TIP Sportu: ĎURIŠ


SESTAVA PLZNĚ NA NEAPOL PODLE Sportu

Kozáčik - Řezník Procházka Čišovský Limberský - Darida Horváth - Rajtoral Kolář Ďuriš - Bakoš

Marek Bakoš se proti Vratislavi neprosadil. Plzeňské vítězství musel zařídit stoper Lukáš Hejda
Marek Bakoš se proti Vratislavi neprosadil. Plzeňské vítězství musel zařídit stoper Lukáš Hejda

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud