22. února 2013 • 09:20

ZNÁMKOVÁNÍ Plzně: Nejlepší opět Darida, přidali se Limberský a Tecl

Autor: iSport.cz, Václav Hanzlík
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně postoupili do osmifinále Evropské ligy ve velkém stylu. Neapol v součtu obou zápasů zničili s impozantním skóre 5:0 a můžou se těšit na další velké zápasy s Fenerbahce Istanbul. Ve čtvrteční odvetě opět skvělou práci odvedl Vladimír Darida, kterého podpořili David Limberský a gólový žolík Stanislav Tecl. Jak hodnotil výkony Viktoriánů redaktor deníku Sport?



1554432:i_tall_thumb:true:true:true Matúš KOZÁČIK
V Neapoli čaroval, ani včera se rozhodně nenudil. Hráči Neapole jej neustále zaměstnávali, třeba hned v 6. minutě Insigne. Několikrát si musel dojít pro centr, zachytal spolehlivě.
7
1554433:i_tall_thumb:true:true:true Radim ŘEZNÍK 
Na pravém kraji obrany se musel vypořádat s ohromně rychlými hráči jako Insigne nebo Zuniga, kteří mu během první půle několikrát pořádně zatopili. Ve druhé půli ale jistý.
6
1554434:i_tall_thumb:true:true:true Marián ČIŠOVSKÝ 
Musel být neustále ve střehu, při standardkách uplatňoval svoji výšku. Náročný duel zvládnul, obrana pod jeho vedením neinkasovala.
7
1554435:i_tall_thumb:true:true:true Václav PROCHÁZKA 
Platí pro něj totéž co pro Čišovského. Ve druhé půli se museli mít oba na pozoru, na hřiště totiž přišel Edinson Cavani. Žádný problém jim ale nenadělal.
7
1554436:i_tall_thumb:true:true:true David LIMBERSKÝ 
Poměrně brzy inkasoval žlutou kartu, sváděl nespočet tvrdých soubojů hlavně s Behramim. Byl hodně nahecovaný, dostal se do křížku s Panděvem. Ale hrál výborně! Dozadu i dopředu.
8
1554438:i_tall_thumb:true:true:true Vladimír DARIDA 
Odváděl černou práci uprostřed hřiště. Hodně toho oběhal, bojoval, nebál se podržet míč a zklidnit hru. V 50. minutě nebezpečně pálil, De Sanctis ale jeho pokus kryl. Tradiční opora.
8
1554439:i_tall_thumb:true:true:true Pavel HORVÁTH 
Ve 28. minutě nakrátko rozehrál roh a poslal do vápna centr na Bakoše, jenž ale netrefil bránu. Často se oprávněně zlobil na rozhodčího Kassaie. Jako vždy dirigoval spoluhráče.
7
1554440:i_tall_thumb:true:true:true František RAJTORAL 
Na začátku předvedl drzý průnik do vápna, byl nebezpečný. Poté ale trochu povadl. Na začátku druhé půle však poslal do vápna gólový centr.
7
1554441:i_tall_thumb:true:true:true Daniel KOLÁŘ 
Ve 2. minutě vysunul do slibné šance Kovaříka. Nebál se podržet míč, přejít před dva protihráče a následně poslat kolmici na rozjeté spoluhráče.
7
1554442:i_tall_thumb:true:true:true Jan KOVAŘÍK 
Na české poměry je považován za nadstandardně rychlostně vybaveného hráče. Přesto mu v této disciplíně Maggio párkrát ukázal záda. No a? V 51. minutě si počkal a trefil první gól...
7
1554443:i_tall_thumb:true:true:true Marek BAKOŠ 
Ve 28. minutě k němu propadl centr Horvátha, slovenský útočník ale v pádu mířil vedle. Snažil se bojovat v soubojích s urostlými stopery. Neprosadil se ani hlavou hned na začátku druhé půle.
6
1554444:i_tall_thumb:true:true:true

Stanislav TECL 
Stejně jako před týdnem v Neapoli přišel na hřiště místo Marka Bakoše. Jako jediný v krátkém rukávu a ještě bez rukavic. V 73. minutě se trefil. Co do

dat?

8 
Pozn: nejnižší známka – 1, nejvyšší – 10




Závěrečná plzeňská radost po postupu přes Neapol
Závěrečná plzeňská radost po postupu přes Neapol

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud