Jonáš Bartoš
21. února 2013 • 22:57

Takové posily se Plzni vyplatí! Proti Neapoli pálili Tecl i Kovařík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Štruncovy sady, tady se prostě nevyhrává. Šanci nemají ani špičkové kluby z nejlepších evropských lig. Plzeň díky výhře 2:0 nad Neapolí drží neuvěřitelnou domácí sérii, v Evropské lize vyhrála sedmé utkání v řadě. V odvetě s druhým celkem italské ligy zářil především František Rajtoral, který připravil vítězný gól pro Jana Kovaříka. Znovu se trefil také Stanislav Tecl, nejdražší plzeňská posila.



Chodit na evropský fotbal v Plzni znamená téměř pokaždé mlsat vítěznou šlehačku. Schalke 04, Atlético Madrid, Neapol. Všechno skvělé evropské celky. A všechno týmy, které před zraky plzeňského obecenstva nedokázaly vyhrát.

Statistiky západočeského celku v evropských pohárech jsou neskutečné. Plzeň doma vyhrála už sedm zápasů v řadě, naposledy ztratila body loni na jaře se Schalke (remíza 1:1). V nově zrekonstruované Doosan Aréně zatím na evropské půdě nezažila prohrané utkání.

Vrbův soubor měl pod kontrolou i odvetu s Neapolí. Náskok 3:0 z Itálie samozřejmě vybízel k tomu, aby hráči polevili, stáhli se a začínali spíš ze zajištěné defenzivy. Jenže tohle parta kolem Pavla Horvátha prostě neumí.

Fotbalová Plzeň odvetu s Neapolí zvládla skvěle a může se těšit na Fenerbahce
Video se připravuje ...


Na italského soka Plzeň nekompromisně vlétla od prvních vteřin. Diváci tleskali jedné parádě za druhé, povedeným akcím chybělo jen lepší zakončení. Byť byly v zápase momenty, kdy Neapol nepříjemné kousala, Západočeši nepřipustili žádné drama.

Vynikal zejména František Rajtoral, nejlepší hráč domácího celku. Na pravé straně potvrdil skvělou formu, navíc precizním centrem vymyslel první trefu pro Jana Kovaříka.


Co může Pavla Vrbu těšit nejvíc, je čich na výběr nových hráčů. Proti Neapoli skórovali Kovařík i Tecl, dva velké zimní nákupy. Kovařík, byť prohrával hodně rychlostních soubojů s Maggiem, skvělou střelou proměnil centr Rajtorala.

Poprvé rozjásal Štruncovy sady, poprvé vstřelil gól v dresu Plzně. Domácí si po jeho zásahu mohli definitivně vydechnout a říct – jsme v osmifinále Evropské ligy!

František Rajtoral ve své šanci před brankářem Neapole De SanctisemFoto Jaroslav Legner (Sport)

Střelecký potenciál drží i Stanislav Tecl. Exjihlavský bombardér vystřídal v 57. minutě Bakoše, na hřišti se příliš dlouho nerozkoukával. Mazáckou střelou na zadní tyč zakončil v 73. minutě bleskovou brejkovou akci. Tecl rozvlnil síť už v prvním zápase v Neapoli a důrazně si řekl o místo v základní sestavě.

V tu chvíli bylo hotovo. Každý v Plzni už věděl, že postup do osmifinále Evropské ligy domácím už nemůže nic vzít. Diváci pak mohli dlouho tleskat dalšímu fantastickému představení party kolem Pavla Horvátha.  

Fotbalisté Plzně se radují z gólu do sítě Neapole
Fotbalisté Plzně se radují z gólu do sítě Neapole

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud