Jonáš Bartoš
22. února 2013 • 09:59

Plivance, lokty. Italům tekly nervy, ale vykartoval se Limberský

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skóre 0:5 ze dvou zápasů, to italský celek v pohárové Evropě nepamatuje. Sebevědomá Neapol poznala obrovskou sílu Plzně, což hráče evidentně zaskočilo. V odvetě na Štruncových sadech porážku 0:2 zcela neunesli. Snajpr Cavani trefil loktem Daridu, jeden z italských plejerů měl poplivat Davida Limberského. Ke vší smůle je to ale plzeňský obránce, který v utkání dostal třetí žlutou kartu a mužstvu bude chybět v prvním osmifinálovém zápase proti Fenerbahce.



Západočeši šli do zápasu s exkluzivním náskokem 3:0, který si vybojovali senzačním vítězství v Neapoli. Italové už před odvetou tušili, že postup je prakticky ztracený. Kouč Mazzarri nechal na lavičce nejlepšího střelce Cavaniho, do Plzně vůbec nepřijel nemocný Marek Hamšík.

Druhý celek italské ligy si i tak představoval úplně jiný průběh odvety. Po opatrnější první půli se Plzeň nastartovala, domácí převahu definitivně stvrdil vedoucí gól Kovaříka. Závěr zápasu hráči Neapole nezvládli, frustrace rostla.

O vyloučení si koledoval kanonýr Cavani, který do zápasu naskočil po přestávce. V 70. minutě trefil loktem Daridu, rozhodčí mu za tvrdý zákrok udělil jen žlutou kartu. Nervozita stoupala, přibývaly strkanice a další vyhrocené situace.

Žlutá karta Davida Liberského v utkání s Neapolí znamenala, že si levý bek Plzně nezahraje první utkání osmifinále Evropské ligy proti turcekému FenerbahceFoto ČTK

„Nikomu nevoní, když prohrává. Emoce u nich asi trošku byly, navíc jsou to Italové, ti jsou tímhle známí. Neodpustili si to, ukázali, že nás umí pokopat,“ říkal autor druhého gólu Plzně Stanislav Tecl.

Plzeňští všechny situace ustáli, žádné zbytečné oslabení se nekonalo. „Mančaft je tak zkušený, všichni vědí, že by bylo zbytečné se tímhle zaobírat. K fotbalu to trošku patří. Italové jsou horkokrevní, Je třeba ukázat, že se jich člověk nebojí,“ dodal.

„Hrálo se o postup mezi nejlepších šestnáct, takový je fotbal. Všichni chtěli postoupit a uhrát dobrý výsledek. Emoce tam byly, ale podle mě to rozhodčí i hráči zvládli. Nemyslím si, že to bylo za hranou,“ tvrdil po utkání plzeňský kouč Vrba.

Terčem italské nenávisti se stal David Limberský. Levý bek Plzně hrál od šestnácté minuty se žlutou kartou, když hasil rychlý italský únik.  „Někteří kluci jsou impulsivní, já tedy moc ne. Takže jsem byl v klidu. Ale Limba tam měl párkrát namále,“ přiznal Jan Kovařík.

Vypjatý moment se odehrál v 72. minutě, kdy se Limberský dostal u lajny do konfliktu s Maggiem. Podle České televize ho také někdo z Italů dokonce poplival. Plzeňský bek se ale při celé situaci usmíval. Dobře věděl, že postup do osmifinále Západočechům už Neapol nesebere.

Pro Limberského je ale žlutá karta hodně nepříjemná. Šlo o jeho třetí napomenutí v Evropské lize, tudíž bude v prvním osmifinále proti Fenerbahce chybět.

„Samozřejmě nás to oslabí. Limberský momentálně patří mezi top krajní obránce nejen v Česku, ale v celé Evropské lize. Na druhou stranu to zvládneme i bez něj, máme připravené hráče. Uzdraví se Ďuriš, nějaké řešení určitě najdeme. Dokážeme ho nahradit, Neobávám se toho,“ uvedl kouč Vrba.

Tecl se raduje z druhé branky zápasu proti Neapol
Tecl se raduje z druhé branky zápasu proti Neapol

Tecl: Až dostanu šanci od začátku, tak to snad potvrdím
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud