24. října 2013 • 21:05

Naděje národního týmu září: Darida pálil při debutu, Kadlec už pošesté

Autor: ČTK, mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když jim to takhle půjde i v reprezentaci, nemá se budoucí kouč národního týmu o co strachovat! Dva české fotbalové talenty se po přestupu z Gambrinus ligy adaptovaly na německé prostředí na jedničku. A to i v rámci evropské scény. Frankfurtský Václav Kadlec vstřelil ve 13. minutě vítězný gól, Vladimír Darida byl při svém premiérovém vystoupení v novém týmu jediným střelcem Freiburgu.



Tak by si to přál každý, snad jen s vítěznou tečkou navíc. Vladimír Darida vinou vleklých zdravotních problémů nastoupil ve čtvrtečním zápase Evropské ligy proti Estorilu poprvé za Freiburg a uvedl se parádně. Ani jeho gól však favoritovi nestačil na víc než remízu 1:1.

Před zápasem se spíše čekalo, že ještě nenastoupí. Reprezentační rychlík Vladimír Darida však vyběhl do utkání základní skupiny Evropské ligy od první minuty. A při svém debutu v novém působišti zanechal výraznou stopu.

VIDEO: Podívejte se na premiérový gól Daridy za Freiburg

V 11. minutě se jeho spoluhráč Schmid vyhnul ofsajdové pasti a prodral se do vápna Estorilu. V něm zpětnou přihrávkou našel Daridu, jenž se nerozpakoval a vypálil k bližší tyči. Hostující brankář měl navíc ztíženou pozici tím, že se jeho střela ještě otřela o Tavarese.

V 53.minutě však přišel pro domácího favorita šok. Rychlý protiútok Estorilu zakončoval Couto Sebá a srovnal na konečných 1:1.

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 10. • 19:00
SC Freiburg
SC Freiburg
1:1
ONLINE
24. října
19:00
GD Estoril Praia
GD Estoril Praia
Góly

Domácí: 11. Darida

Hosté: 53. Couto Sebá

Sestavy

Domácí: Baumann – Hedenstad (66. Pilař), Ginter, Höhn, Lorenzoni – Schmid, Schuster (C), Darida (77. Hanke), Fernandes (46. Höfler), Coquelin – Mehmedi.

Hosté: Silva (C) – Mano, Tavares, Fernandes, Babanco – Couto Sebá (89. Lopes), Gonçalves Filipe, Goebel Evandro, dos Santos, Pedro Galvão (69. Garcia Carlitos) – Leal (79. Balboa).

Náhradníci

Domácí: Batz, Krmaš, Günter, Pilař, Höfler, Klaus, Hanke

Hosté: Ribeiro, Pedro, Gladestony, Balboa, Fernandes, Carlitos, Lopes

Karty

Domácí: Fernandes

Hosté: dos Santos, Gonçalves Filipe

Rozhodčí

Stanislav Todorov – Veselin Dobriyanov, Ivo Kolev – Ivan Valčev (všichni BUL)

Stadion

Mage Solar Stadion, Freiburg

Povedenou premiéru v německém klubu prožil v srpnu i Václav Kadlec, když si připsal gólovou nahrávku. A ve skvělém vystoupení v dresu Frankfurtu pokračuje! Po letním příchodu ze Sparty byl jeho čtvrtečním gól už šestým soutěžním, z toho druhý v Evropské lize.

Proti Maccabi se jednadvacetiletý útočník za domácí trefil ve 13. minutě po dorážce Meirovy hlavičky do tyče. Ještě v prvním poločasu byl po dvou rychlých žlutých kartách vyloučen hostující Tal Ben Haim. Krátce po pauze využil přesilovku druhým zásahem Alexander Meier. Německý tým neztratil ve třech zápasech ani bod, navíc udržel pokaždé čisté konto.

VIDEO: Šestý Kadlecův gól v sezoně, druhý v Evropské lize

Po zpackané kvalifikaci o mistrovství světa, na které se pod vedením Michala Bílka částečně podíleli i Darida s Kadlecem, dodává jejich nynější forma českým fanouškům na optimismu. Po zkušenostech z bundesligových týmů by mohli v nadcházejících bojích o EURO definitivně převzít vůdčí roli v mužstvu a pod novým trenér dovést národní tým na velký turnaj.

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 10. • 21:05
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
2:0
ONLINE
24. října
21:05
Maccabi Tel-Aviv FC
Maccabi Tel-Aviv FC
Góly

Domácí: 13. Kadlec, 53. Meier

Hosté:

Sestavy

Domácí: Trapp – Jung (C), Zambrano, Anderson, Oczipka – Rode, Russ (46. Aigner), Barnetta (68. Inuj), Flum – Meier (78. Lakić), Kadlec.

Hosté: Pablo – Yeini (C), Tibi, García, Ben Harush – Mitrović, Alberman (55. Margolis), Radi – Zahavi (74. Altman), Prica (65. Dabbur), Ben Haim.

Náhradníci

Domácí: Wiedwald, Djakpa, Celozzi, Inuj, Lanig, Aigner, Lakić

Hosté: Levi, Mané, Einbinder, Altman, Margolis, Itzhaki, Dabbur

Karty

Domácí: Russ, Zambrano, Aigner

Hosté: Ben Haim, Ben Haim (č), Mitrović

Rozhodčí

Antonio Damato – Massimiliano Grilli, Andrea Padovan – Giulio Dobosz (všichni ITA)

Stadion

Commerzbank-Arena, Frankfurt

Návštěva

40800 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud