28. srpna 2014 • 16:58

Hřebík v den odvety: Fotbal Sparty na Evropu nestačí

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do klíčového zápasu o přežití v Evropě zbývalo fotbalistům Sparty pár hodin. Sportovní ředitel klubu Jaroslav Hřebík vyslal směrem k hráčům a realizačnímu týmu několik kritických vět. "Byli jsme přehnaně sebevědomí, na evropskou konfrontaci nebyl náš fotbal dostatečně kvalitní," prohlásil jeden z nejvýš postavených mužů v letenském klubu pro Českou televizi.



Minulou sezonu projela Sparta fenomenálním způsobem, díky suverénní jízdě brala v Česku double. Jenže v klíčových zápasech nové sezony se letenská mašina zadrhla.

Tvrdou ránu znamenenalo nečekané vyřazení z předkola Ligy mistrů s Malmö. Dnes večer čeká Spartu boj s nizozemským Zwolle o to, zda se klub na podzim dostane do Evropské ligy. V čem jsou příčiny sparťanského útlumu? Hřebík to pojmenoval až nečekaně otevřeně.

"Vyhráli jsme ligu a hráli jsme kvalitní fotbal, ale byl to kvalitní fotbal pouze na české poměry. Nebyl to dostatečně kvalitní fotbal na evropskou konfrontaci," uvedl ve Sportovních zprávách České televize. "Snažíme se vštípit hráčům, aby si nemysleli, že takový fotbal, jaký stačí na české poměry, stačí i na evropské scéně."

V den odvetného utkání play off Evropské ligy členy prvního týmu vůbec nešetřil. "Bohužel hráči nám začali hrát trochu pohodlný fotbal. Dnes doufám a věřím, že budou hrát náročný fotbal," vyslovil své přání.

Hřebík se vrátil také k odvetě 3. předkola Ligy mistrů v Malmö, kterou Sparta prohrála 0:2. Narážel i na podíl viny, který leží na trenéru Vítězslavu Lavičkovi. "Jsme kamarádi, ale na zápas s Malmö jsme doopravdy nebyli po mentální stránce dobře připraveni," přiznal Hřebík.

"Když nejsou vedoucí dostatečně nároční a nevyžadují disciplínu po hráčích, tak český člověk jde spíše tou pohodlnější cestou," naznačil, v čem může vězet největší slabina trenéra s pověstí uhlazeného gentlemana.

Vyřazení nemusí znamenat konec Lavičky, uvedl Hřebík

Ve Spartě před odvetou se Zwolle panuje značné napětí. Jak by ne, když hlavním cílem týmu je úspěch na evropském poli. "Celé vedení klubu je nervózní. To není jednoduché pro nikoho. Řešíme to tak, že se snažíme působit pozitivně a dostat z hráčů i realizačního týmu co možná nejlepší dnešní výkon," poznamenal Hřebík.

Pozice Lavičky ale prý nutně nezávisí na tom, zda Sparta proti nizozemskému celku uspěje. "Byli jsme u pana Křetínského předevčírem a vůbec tam nepadl názor, že by tenhle zápas měl být klíčový pro to, jestli trenér Lavička zůstane, nebo ne," prozradil muž na trenérské lavičce známý pro svou výbušnost.

Kdo by tedy měl být ideálním koučem? "Já jsem jeden extrém, Víťa Lavička druhý extrém. Chtělo by to něco mezi námi," zamyslel se Hřebík.

Zápas pravdy pro Spartu. Tlak cítím, je si vědom Lavička
Video se připravuje ...

Trenér Zwolle: Nejsme turisté, Spartě vstřelíme dva góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud