22. října 2014 • 17:30

Slovenská past! Fanoušci Sparty cestou na Slovan nesmí pít alkohol

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedno velké a nezvyklé nebezpečí číhá na fanoušky fotbalové Sparty, kteří ve čtvrtek pojedou na zápas Evropské ligy na půdě Slovanu Bratislava. Na Slovensku totiž od letoška platí zákon o pořádání sportovních akcí, který mimo jiné zakazuje konzumaci alkoholu cestou na stadion!



Sparťané, pozor! Na Slovensku platí drsná pravidla pro účastníky sportovních utkání a mohlo by se snadno stát, že se na duel Sparty se Slovanem nakonec nedostanete. Porušením zákona je totiž i pití alkoholu ve veřejných dopravních prostředcích při cestě na zápas.

„Trestně postižitelné jsou i verbální útoky na členy pořadatelské služby či příslušníky Policie SR. Porušení těchto zákazu má za následek zákaz vstupu na stadion a další postihy v trestně právní rovině (pořádková bloková pokuta atd.). Není tak možné např. ve vlaku či autobuse cestou na zápas popíjet alkoholické nápoje,“ vysvětluje web Sparty.

Pořadatelé také mají právo nevpustit na stadion evidentně podnapilé osoby, kontrolovat se budou i choreografie či vlajky, na kterých nesmí být nepřípustné symboly či texty propagující „rasistické, neonacistické či jiné myšlenky směřující k potlačování práv jednotlivců či menšin“.

Kotel pro sparťanské fanoušky na Slovanu je vyprodaný, příznivci, kteří pojedou do Bratislavy vlakem, mohou využít dva speciálně přidané vagony ve vlaku EC 277 (odjezd z Prahy 9.39). Zpět je pak odveze vlak EN 476 (odjezd z Bratislavy 22.58).

Celý text slovenského Zákona o pořádání veřejných sportovních akcí najdete na stránkách Sparty zde »

Fanoušci Sparty při derby se Slavií v Edenu.
Fanoušci Sparty při derby se Slavií v Edenu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud