30. července 2015 • 22:50

Liberec štvalo snížení: Hrůza, Šmona byla zajímavá jen na DVD

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohodový podvečer na stadionu U Nisy spěl ke svému konci. Liberec vedl ve 3. předkole Evropské ligy nad Kirjatem Šmona 2:0, od luxusního výsledku pro odvetu ho dělily minuty. Ta předposlední ale přinesla zkázu, po chybě ve středu pole izraelský soupeř snížil a zamotal situaci.



"Mám smíšené pocity. Utkání jsme vyhráli 2:1, jsme v poločase, ale stalo se to, co jsme chtěli ze všeho nejmíň, a to je inkasovat. To je drobná kaňka, protože si myslím, že jsme v tom dnešním utkání měli vyhrát výrazněji," hodnotil utkání rozpolcený liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

A rozpaky Trpišovským cloumaly právem. Hosté, kteří v sezoně 2012/13 v základní skupině Evropské ligy prohráli 1:3 a remizovali 1:1 se Spartou, se v úvodní půli téměř nedostávali do libereckého vápna a často na trávníku polehávali. Zaslouženě tak inkasovali, dvě minuty před konce poločasu si vlastní střelu dorazil do branky Dzon Delarge.

Liberci kazí radost gól z 89. minuty: Máme smíšené pocity
Video se připravuje ...

A když v 84. minutě zvýšil na 2:0 Herolind Shala, vypadala to s libereckými nadějemi jasněji než růžově. Soupeř ale ještě kousl, pět minut po Shalovi dal výsledku finální podobu Abed. Jeho tečovaná střela se štěstím lízla tyč a propadla do sítě. “Šla určitě mimo, škoda, kluci se to snažili zblokovat a nepodařilo se,” litoval brankář Tomáš Koubek, který v zápase předvedl několik výborných zákroků.

“Ten gól je pro ně v pohárové matematice bohužel strašně důležitý, ale musíme to zvládnout v odvetě i tak,” burcoval po utkání záložník David Pavelka. “Na DVD vypadal soupeř zajímavě, ale v reálu to bylo jiné. Ten náš respekt byl trochu větší, než měl být. Jestli přes takového soupeře nepřejdeme, opravdu tam nemáme co dělat. Postup strašně chceme a lehčí cesta do dalšího kola nás ani potkat nemohla,” nebral si servítky kapitán Liberce.

Odveta se hraje za týden v Izraeli.

V Liberci vypadla časomíra, Koubek se ptal na čas diváků
Video se připravuje ...

Pavelka: Respekt ze soupeře byl větší, než měl být
Video se připravuje ...

Michael Rabušic se proti Šmoně gólově neprosadil
Michael Rabušic se proti Šmoně gólově neprosadil

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud