6. srpna 2015 • 20:55

Liberec slaví postup. V Izraeli zářil, Šmonu deklasoval 3:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovanu Liberec si až překvapivě snadno došli pro postup do 4. předkola Evropské ligy. Svěřenci Jindřicha Trpišovského si z Česka přivezli do Izraele zrádnou výhru 2:1, ovšem nenechali nic náhodě. Už po prvním poločase bylo prakticky rozhodnuto, trefili se Pavelka a Šural. Ve druhé půli ještě zvýraznil náskok Marek Bakoš. Liberec si tak odvezl výhru 3:0 a zasloužený postup.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Kirjat Šmona kvůli nevyhovujícímu stadionu musel vzít zavděk "azylem" v Netanje, kam na utkání dorazilo jen něco přes tisícovku diváků. Liberec ve velkém vedru od začátku s přehledem kontroloval hru a potvrzoval, že venku pohárové zápasy umí. Na hřištích soupeřů prohrál v Evropské lize jen jediný z posledních devíti duelů.

Ve 33. minutě Slovan otevřel skóre. Coufal poslal od brankové čáry přízemní centr do vápna, na který si z druhé vlny naběhl kapitán Pavelka a prostřelil gólmana Haimova. O pět minut později mohl srovnat Abed, ale brankář Koubek jeho střelu konečky prstů vyrazil.

Ještě do poločasu tak znovu udeřil Slovan. Bakoš zatáhl balon před vápno, přihrál Folprechtovi, který přiťukl Šuralovi a ten přesnou střelou k tyči zpoza šestnáctky navýšil skóre.

Sedm minut po přestávce se Liberec prosadil potřetí. Shala vysunul Bakoše, který v úniku nezaváhal a přízemní střelou k tyči překonal Haimova. Čtvrt hodiny před koncem mohl přidat čtvrtý gól Šural, ale z bezprostřední blízkosti pouze napálil domácího brankáře.

Liberec to ale nemuselo mrzet; na rozdíl od Plzně, která ve středu nečekaně vypadla po domácí prohře 0:2 s Maccabi Tel Aviv z Ligy mistrů, izraelského soupeře vyřadil. Slovan může dál snít o tom, že naváže na předminulou sezonu, v níž postoupil do základní skupiny Evropské ligy a následně až do vyřazovací fáze.

Odvetný zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:

Hapoel Kirjat Šmona - Slovan Liberec 0:3 (0:2)
Branky: 33. Pavelka, 44. Šural, 52. Bakoš. Rozhodčí: Mažeika - Šimkus, Kazlauskas (všichni Lit.). ŽK: Ostvind, Kassio, Shamir (všichni Kirjat Šmona). První zápas: 1:2, postoupil Liberec.

Sestavy:

Kirjat Šmona: Haimov - Elkayam, Kassio, Gutiérrez, Borcal - Broun (61. Shamir) - Bruno, Ostvind (54. Mizrachi), Rochet (78. Shukrani), Abed - Chukwuma. Trenér: Hassarmi.

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Pavelka, Folprecht - Delarge (76. Sackey), Shala (82. Kerbr), Šural - Bakoš (80. Rabušic). Trenér: Trpišovský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud