20. srpna 2015 • 20:51

CELÝ SESTŘIH: Slibná výhra Sparty. Doma porazila Thun 3:1

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohrávali, dokázali otočit skóre, ale do odvety mají slibný náskok. Fotbalisté Sparty v úvodním utkání play off Evropské ligy porazili doma Thun 3:1, když na úvodní gól Suttera zareagoval český vicemistr ještě do přestávky trefami Dočkala a Costy. Dočkal pak přidal gól v samotném závěru utkání. Odveta je na programu za týden ve Švýcarsku. Podívejte se na VIDEA za všech důležitých momentů zápasu.



Sparta nastoupila v podobné sestavě jako o víkendu v lize proti Mladé Boleslavi a poprvé v sezoně se čtyřmi obránci. Záložníka Matějovského, který obě utkání s Thunem zmešká kvůli trestu za vyloučení v předkole Ligy mistrů s CSKA Moskva, nahradil Hušbauer.

Vyztužená obrana ale hned v úvodu nezafungovala a v páté minutě se Thun ujal vedení. Buess poslal centr přes vápno na zcela volného Suttera, který lobem na vzdálenější tyč přehodil Bičíka.

Sparta byla od první minuty lepší, ale dlouho se trápila v zakončení - dobré šance zahodili Dočkal, Hušbauer i Lafata. Domácí se prosadili až v závěru. Nejprve vyrovnal po rohu Costa a do vedení je poslal Dočkal, kterému přihrál nedůrazně hlavičkující Reinmann.

Thun sice ve druhém poločase hru vyrovnal, ale na úsporně hrající Spartu nestačil. Do první výrazné šance po pauze se tak dostal až v 71. minutě Rapp. Švýcarský útočník ale v dobré pozici hlavičkoval těsně vedle a o chvíli později ho zblízka vychytal Bičík.

Letenští, kteří se po přestávce přizpůsobili nevýraznému výkonu o třídu horšího soupeře, mohli zvýšit o pět minut později, Krejčí však z malého vápna netrefil branku. Třetí gól přidal až v nastavení z přímého kopu Dočkal.

Sparta si tak do odvety na umělém povrchu ve Švýcarsku odveze výhru 3:1. Vedle postupu do základní skupiny bude ve hře také prémie v přepočtu 65 milionů korun.

Branky: 45. a 90.+3 Dočkal, 43. Costa - 5. Sutter. Rozhodčí: Makkelie - Diks, Steegstra (všichni Niz.). ŽK: Sulmoni. Diváci: 12.448.

Sparta: Bičík - Mareček, Holek, Costa, Hybš - Dočkal, Vácha (29. Frýdek), Hušbauer (55. Konaté), L. Krejčí - Lafata, Fatai (72. Paixao). Trenér: Ščasný.

Thun: Faivre - Bigler, Reinmann, Sulmoni, Wittwer - Nelson Ferreira (72. Rojas), Hediger, Sutter, Frontino, Rapp (82. Munsy) - Buess (56. Zárate). Trenér: Sforza.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Thun 3:1
Video se připravuje ...

Sparta - Thun: Gól Bořka Dočkala na 3:1
Video se připravuje ...

Sparta - Thun: Šance Tiémoka Konatého
Video se připravuje ...

Sparta - Thun: Šance Rappa
Video se připravuje ...

Sparta - Thun: Za hosty chytal švýcarský Petr Čech v helmě
Video se připravuje ...

Sparta - Thun: Gól Bořka Dočkala na 2:1
Video se připravuje ...

Sparta - Thun: Gól Costy na 1:1
Video se připravuje ...

Sparta - Thun: Fataiova parádní klička
Video se připravuje ...

Sparta - Thun: Šance Josefa Hušbauera
Video se připravuje ...

Sparta - Thun: Zranění a střídání Lukáše Váchy
Video se připravuje ...

Sparta - Thun: Šance Lukáše Váchy
Video se připravuje ...

Sparta - Thun: Gól Nicoly Suttera na 0:1
Video se připravuje ...

David Bičík ošemetnou situaci vyřešil s bravurou
David Bičík ošemetnou situaci vyřešil s bravurou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud