17. září 2015 • 20:54

To bolelo! Liberec doma pálil šance, Braga veze výhru 1:0

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce vstoupili do základní skupiny F Evropské ligy porážkou 0:1 s Bragou. Vyrovnaný zápas rozhodl po hodině hry Rafa Silva. Slovan utrpěl první soutěžní prohru po deseti utkáních a nedokázal soupeři oplatit devět let starý debakl z Portugalska 0:4. V druhém duelu skupiny se Liberec představí za dva týdny na hřišti Olympique Marseille, který na úvod zvítězil v Groningenu 3:0.



Na Liberci bylo v úvodu vidět, že si zvyká na vyšší pohárové tempo. Technicky vybavení hostující hráči dělali severočeskému celku problémy a několik nebezpečných akcí zastavili domácí jen s vypětím sil. Do gólových šancí ale Bragu na začátku nepouštěli, výjimkou byla 20. minuta, kdy Fonteho ránu z úhlu vyrazil brankář Koubek. Stejný hráč pak v dobré pozici přestřelil.

Trpišovský: Potkali jsme nejsilnější mužstvo v sezoně. Na hráče jsem hrdý
Video se připravuje ...

Liberec ke konci poločasu zvýšil aktivitu a z chvilkového tlaku vytěžil největší možnost prvního dějství. Po Bartlově centru se v 36. minutě dostal k hlavičce Šural a radost z gólu mu u tyče pokazil skvělým zákrokem brankář Matheus.

Opatrná partie zpočátku pokračovala i po pauze. Po akci zaviněné špatnou malou domů hlavičkoval Alan Silva a Koubek ještě stihl zasáhnout, po hodině hry už ale inkasoval. Fonteho přihrávka prošla napříč vápnem a domácí obránci nepokryli nabíhajícího Rafu Silvu, který doklepl míč do odkryté branky.

Měli jsme víc gólovek, ale neproměnili jsme je, litoval Pavelka
Video se připravuje ...

Vzápětí mohl srovnat Bakoš, ale promáchl a Šural zamířil do boční sítě. Domácí kouč Trpišovský poslal v 65. minutě na trávník střídající Sýkoru s Bartošákem a krátce nato měli Severočeši ještě blíž ke gólu. Jenže úplně volný Bartošák po přetaženém centru minul křížným pokusem tyč.

Jedenáct minut před koncem mohl definitivně rozhodnout autor první branky Rafa Silva. Šel sám na Koubka, udělal mu kličku, ale trefil jen boční síť. Liberec se tlačil za vyrovnáním, ale druhou soutěžní porážku v této sezoně už neodvrátil.

Brankář Koubek: Braga předčila Hajduk. Rozhodly její zkušenosti
Video se připravuje ...

Pokorný: Bylo to těžké. Braga nám prvních 20 minut nepůjčila míč
Video se připravuje ...

ONLINE LIBEREC - BRAGA  ZDE>>>

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 9. • 19:00
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
0:1
ONLINE
17. září
19:00
SC Braga
SC Braga
Góly

Domácí:

Hosté: 60. R. Silva

Sestavy

Domácí: Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák – Pavelka, Soungole (65. Sýkora) – Josef Šural, Shala (65. Rabušic), Bartl – Bakoš (75. Kerbr).

Hosté: Magalhães – Baiano, Boly, Pinto, Djavan – Alan (75. Augusto), N. Vukčević, Mauro, R. Silva – Crislan (62. Eduardo), Fonte (86. Ferreira).

Náhradníci

Domácí: Rabušic, Won, Švejdík, Kerbr, Jefremov, Sýkora, Hladký

Hosté: Román, Augusto, Kricjuk, Carlos, Goiano, Eduardo, Ferreira

Karty

Domácí: Soungole, Josef Šural, Pavelka, Kerbr

Hosté: Alan, N. Vukčević, Mauro

Rozhodčí

Pawson – Mullarkey, Brooks (všichni Anglie)

Stadion

1. kolo základní skupiny F fotbalové Evropské ligy:

Slovan Liberec - SC Braga 0:1 (0:0)

Branka: 60. Rafa Silva. Rozhodčí: Pawson - Mullarkey, Brooks - Moss, Friend (všichni Angl.). ŽK: Soungole, Šural, Pavelka, Kerbr - Alan Silva, Vukčevič, Mauro. Diváci: 8132.

Sestavy:

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Soungole (64. Sýkora), Pavelka - Bartl, Shala (65. Rabušic), Šural - Bakoš (75. Kerbr). Trenér: Trpišovský.

Braga: Matheus - Carneiro, Boly, Pinto, Djavan - Alan Silva (75. Filipe Augusto), Vukčevič, Mauro, Rafa Silva - Crislan (62. Wilson Eduardo), Fonte (86. Ricardo Ferreira). Trenér: Fonseca.

Brankář Tomáš Koubek diriguje obranu Slovanu.
Brankář Tomáš Koubek diriguje obranu Slovanu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud