17. září 2015 • 20:50

Jasná výhra! Plzeň na úvod Evropské ligy porazila Minsk 2:0

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně mají za sebou vítěznou premiéru v základní skupině Evropské ligy. Před vyprodaným domácím stadionem si poradili s Dinamem Minsk 2:0, když v závěru první půle poslal Viktorii do vedení Tomáš Hořava, v 75. minutě pak definitivně dorazil běloruského protivníka Milan Petržela.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 9. • 19:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
2:0
ONLINE
17. září
19:00
FC Dinamo Minsk
FC Dinamo Minsk
Góly

Domácí: 36. Hořava, 75. Petržela

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský – Hrošovský, Vaněk – Kopic, Hořava (90+1. Kučera), Kovařík (73. Petržela) – Ďuriš (83. Holenda).

Hosté: Hutar – Begunov, Politevič, Bangura, Vitus – Adamović, Korzun, Voronkov (78. Tigorev), Neacșa (72. Rassadkin) – Bećiraj, Korytko (61. Jarocki).

Náhradníci

Domácí: Bolek, Matějů, Petržela, Holenda, Vůch, Mahmutovič, Kučera

Hosté: Ignatovič, Premudrov, Rassadkin, Jarocki, Veretilo, Koncevoj, Tigorev

Karty

Domácí: Baránek, Kopic

Hosté: Neacșa, Politevič, Korzun

Rozhodčí

M. Avram – V. Avram, Urzica (všichni Rumunsko)

Stadion

Doosan Aréna, Plzeň

Návštěva

10 784 diváků

V dalším utkání EL se Viktoria představí 1. října na hřišti španělského Villarrealu, jenž do soutěže vstoupil prohrou 1:2 ve Vídni s Rapidem.

Plzeň nastoupila v totožné sestavě jako při nedělním ligovém zápase v Příbrami (4:0). Očekávaně nechyběl ani levý bek Limberský , který minulý týden v opilosti boural a pak v Příbrami kontroverzně oslavil první ze svých dvou gólů.

Po úvodní opatrné desetiminutovce se do první šance dostala Plzeň. Ďurišův střílený centr před brankou ještě chtěl tečovat Kovařík, ale gólman Gutor si nakonec poradil.

Dinamo pak dlouho domácím nic nedovolilo, takže další zajímavý moment přišel až po půlhodině hry. Kovařík po rohu poslal přesný míč do šestnáctky, ale Baránek ještě hlavou těsně minul.

Obránce Plzně David Limberský zdraví diváky.
Obránce Plzně David Limberský zdraví diváky.

V 36. minutě už se Viktoria z dalšího rohového kopu prosadila. Hrošovský našel Procházku, který ještě přiťukl míč Hořavovi a ten zblízka hlavou zamířil pod břevno. Krátce před pauzou ještě Rajtoral z voleje těsně minul branku Minsku.

Po změně stran jako první zahrozil běloruský vicemistr, Korytko však z přímého kopu z dobré vzdálenosti přestřelil. V 58. minutě mohl přidat druhý gól Viktorie Ďuriš, který šel z úhlu sám na hostujícího brankáře, a přestože měl dost času zamířit, trefil jenom Gutorovu nohu. Byla to teprve druhá střela utkání mezi tři tyče.

V 74. minutě se dostal na hřiště plzeňský záložník Petržela a hned po minutě se blýskl krásným gólem. Po narážečce s Rajtoralem na pravé straně obešel tři protihráče a svou ránu ještě otřel o tyč. V závěru si Západočeši náskok bez problémů pohlídali.

Petržela o svém gólu: Kéž by to tak bylo pokaždé
Video se připravuje ...

Hořava a Procházka po výhře Plzně: Všimli si, že se tolik nefandilo?
Video se připravuje ...

Viktoria Plzeň - Dinamo Minsk 2:0 (1:0)
Branky:
36. Hořava, 75. Petržela. Rozhodčí: M. Avram - V. Avram, Urzica (všichni Rum.). ŽK: Baránek, Kopic - Neacsa, Politevič, Korzun. Diváci: 10.784.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Kopic, Hořava (90.+1 Kučera), Kovařík (74. Petržela) - Ďuriš (83. Holenda). Trenér: Krejčí.
Minsk: Gutor - Běgunov, Politevič, Bangura, Vitus - Adamovič, Korzun, Voronkov (78. Tigorev), Neacsa (73. Rassadkin) - Bečiraj, Korytko (61. Jarotski). Trenér: Rašovič.

Rapid Vídeň - Villarreal 2:1 (0:1)
Branky:
50. Schwab, 53. S. Hofmann z pen. - 45. Baptistao.
Rapid: Novota - Pavelic, Dibon, M. Hofmann, Stangl (90.+2 Auer) - Grahovac, Schwab - Schaub (64. Schobesberger), S. Hofmann, Kainz (72. Huspek) - Prosenik. Trenér: Barisic.
Villarreal: Barbosa - Rukavina, Bonera, Ruíz, Jokič - Samu (46. Castillejo), Dos Santos, Bruno, Suárez (79. Leiva)- Baptistao, Adrián (69. Bakambu). Trenér: Marcelino.

Z V R P Skóre B
1. Villareal 14 9 3 2 23:13 30
2. Rapid Vídeň 8 5 0 3 10:16 15
3. Plzeň 6 1 1 4 8:10 4
4. Din. Minsk 6 1 0 5 3:11 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud