Stanislav Hrabě
1. října 2015 • 08:18

Trenér Marseille Míchel: Po příchodu se stále brouzdá ve vodě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MARSEILLE | Vynikající v útoku, zranitelní v obraně. Taková je klasifikace většiny velkých týmů. Olympique Marseille se však týká bytostně. Domácí porážka s Caen 0:1 v prvním kole francouzské ligy totiž způsobila zemětřesení: mužstvo opustil argentinský trenér Marcelo Bielsa. „Po mě potopa,“ okomentoval jeho náhlý odchod deník l´Equipe. Nástupce španělský internacionál Míchel si stále máchá nohy ve vodě. Do kádru narychlo přivedl hráče, které si sám vytipoval a především obrana si teprve sedá.



Těžko zažil jiný nejvyšší muž evropského velkoklubu hektičtější přestupové okno než Vincent Labrune, president francouzského Olympique Maresille. Hráči, které nasmlouval či dokonce přivedl na přání argentinského trenéra Marcelo Bielsy, se po jeho odchodu stali přebytečnými a narychlo sháněl jiné podle požadavků jeho nástupce trenéra Míchela. Nevyrovnané výkony a čtrnáctá příčka po osmi kolech je toho důsledkem.

Facundo Roncaglia – Nicolas Nkoulou – Karim Rekik – Milton Casco. Takové složení obranné řady požadoval trenér Bielsa. Funkcionáři svěsili před autoritativním Argentincem uši a nakupovali. Nizozemský stoper Rekik z Manchesteru City za pět milionů eur (136 milionů korun). Levý zadák Casco z Newell´s Old Boys za 2,5 milionu eur (78 milionů). Pravý Roncaglia na hostování z Fiorentiny. Jen kamerunský reprezentant Nkoulou už v kádru byl.

Kouč Bielsa odešel a nástupce Míchel má jiné představy. Podařilo se odvrátit příchody Roncaglii a Caska, těsně před zabouchnutím přestupového okna se sháněly jiné posily. Marseille si půjčovala, kde se dalo. Chilský pravý obránce Mauricio Isla z Juventusu Turín, alternativou je španělský mladíček Javier Manquillo, jehož trenér Míchel zná z dorostu Realu Madrid, patří však rivalskému Atlétiku. Střed obrany má vyztužit zkušený portugalský stoper Ronaldo z FC Porto. Levý kraj má pokrýt Paolo De Ceglie z Juventusu Turín. Kde je nějaká koncepce? Výsledky tomu odpovídají. Zvláště, když nejdražší posila Rekik sedí na lavičce náhradníků. „A stál takové peníze,“ povzdechl si president Labrune.

Nesourodé obrany si všiml i liberecký trenér Jindřich Trpišovský. „Tam vidím jednu z cest a doufáme, že by se nám to mohlo podařit,“ odkryl slabou stránku soupeře. „Ve všech utkáních udělali obrovské minely, až školácké chyby, nesehranost hráčů je patrná,“ povšiml si. „Jsou i takticky nedisciplinovaní, dva vystoupí a jeden zůstane,“ uvedl další postřeh. „Každý zápas dostanou červenou kartu a je na ně penalta,“ dodal Zdeněk Folprecht. „Chceme je vyprovokovat,“ nezastíral taktiku. Záleží hlavně na nás, jak budeme odvážní,“ odhalili to hlavní útočník Marek Bakoš. „Uvidíme, jak je prověříme,“ přidal se Josef Šural.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud