1. října 2015 • 04:50

Plzeň i Sparta musí dělat změny. Chybí Vaněk, nejistý je Holek

Autor: jon, kah, jp, sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco Plzeň urvala výhru 2:1 nad silným Libercem, Sparta zklamala v derby se Slavií. Oba nejlepší české kluby jsou nucené udělat do pohárových duelů na Villarrealu (21:05) a s APOELEM (19:00) změny v sestavách. Plzeňský trenér Krejčí nemá k dispozici Ondřeje Vaňka s Janem Holendou, na Spartě je zase nejistý start stopera Maria Holka.



Už dnes čekají tři české kluby druhé zápasy pohárových skupin. Plzeň čeká těžká zkouška na Villarrealu, Sparta hostí APOEL a Liberec se představí v Marseille. V jakých zřejmě nastoupí sestavách?

Viktoria Plzeň bude nucená dělat rošády v sestavě, ačkoliv tým pod trenérem Krejčím už osm zápasů vyhrál. Do Španělska neodletěli Jan Holenda s Ondřejem Vaňkem, přičemž druhý jmenovaný nastupuje pravidelně v základu. Oběma vystavila stopku zranění.

"Jsou to nepříjemné věci, ale máme další kvalitní hráče," uvedl ke svému kádru trenér Krejčí. S výpravou naopak cestoval Daniel Kolář, který po zlomenině lícní kosti už trénuje s týmem. Pokud do utkání nastoupí, vyběhne v masce, kterou si vyzkoušel až ve druhé části tréninku.

"Pomalu se zapojuje do tréninkového procesu. Zranění bylo vážné, spíš je to o jeho pocitech," hlásil Krejčí. Reprezentační záložník se ale na celé utkání ještě necítí. "Nohy jsou v pohodě a hlava srůstá. Nebolí to, jen je to trochu citlivé. Já se cítím dobře, ale na celý zápas asi rozhodně připravený nejsem," přiznal Kolář.

Místo Ondřeje Vaňka na místo středního záložníka pravděpodobně půjde Tomáš Hořava, na podhrot se posune Jan Kopic, na křídlech zůstanou Kovařík s Petrželou. Vepředu si místo drží rozjetý střelec Ďuriš. "O sestavě se bavit nebudu, to se musí nejdřív dozvědět hráči v kabině," mlžil na tiskové konferenci Krejčí.

Pravděpodobná sestava Plzně: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Hrošovský, Hořava - Petržela, Kopic, Kovařík - Ďuriš.

Kdo ve Spartě nahradí Holka?

Sparta by po krachu v derby měla mít značný důvod ke změnám v elitní jedenáctce. Jenže podle všeho se ani tam nechystá žádné šermování mečem. Ščasný nemůže postavit dlouhodobě zraněného Lukáše Váchu ani potrestaného Michala Breznaníka, hluboké řezy ale nebudou. 

Pochyby začaly v posledních dnech viset nad startem stopera Maria Holka. „Nejsem si stoprocentně jistý, jestli bude připravený,“ prozradil Ščasný, přičemž Holkův stav víc nerozebíral. Každopádně se zdá být pravděpodobné, že místo něj bude muset hrát někdo jiný. A do základu nejspíš oproti derby naskočí Kehinde Fatai.

Na stoperu se odkrývá prostor pro Jakuba Brabce, Lukáš Mareček by mohl nastoupit zprava. Na místo levého beka by Ščasný mohl nasadit univerzála Martina Frýdka, jen na lavičce nejspíš začne chybující Matěj Hybš.

Pravděpodobná sestava Sparty: Bičík - Mareček, Brabec, Costa, Frýdek - Matějovský, Jiráček - Fatai, Dočkal, Krejčí - Lafata.

Liberec nastoupí jako v Plzni?

Liberec bude na horké půdě v Marseille spoléhat na osvědčenou jedenáctku, změny se oproti té, co vyběhla v Plzni, nejspíš neplánuje. "Bude to strašně těžké, co jsem napočítal, mají víc reprezentačních startů než my ligových. Ale tím, jak se vyvíjí skupina a že jsme bohužel prohráli doma, víme, že další prohra by mohla být klíčová," tušil trenér Jindřich Trpišovský.

Pravděpodobná sestava Liberce: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Sýkora, Pavelka - Šural, Shala, Bartl - Bakoš.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud