1. října 2015 • 23:22

Chyba před gólem a červená. Procházka v klíčový moment zaváhal

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odehrál opravdu krušný zápas. Kapitán Viktorie Plzeň Václav Procházka absolvoval spousty soubojů s nebezpečnými útočníky Villarrealu, klíčové momenty ale nezvládl. V 54. minutě neuhlídal Baptistaa, který vstřelil vítěznou branku, v 80. minutě navíc po druhé žluté kartě putoval ze hřiště.



Plzeň po delší době zažila zápas s opravdu vyspělým, kvalitním evropským soupeřem. Hráči Villarrealu v duelu Evropské ligy naplno ukazovali své přednosti lídra španělské soutěže, až na fázi v prvním poločase v utkání dominovali.

Obrana českého mistra byla přetížená, z čehož pramenily i chyby. Václav Procházka, jindy s přehledem vyhrávající osobní souboje, si střety s domácí dvojící Soldado, Baptistao opravdu "užil."

Západočeský kapitán byl smutným hrdinou večera. V 54. minutě spolu s dalšími obránci nezachytil rychlý průnik Baptistaa. Nejdřív pláchl kolem Procházky, plzeňský bek nechtěl faulovat a tím domácímu hráči uvolnil prostor. Baptistao se šikovně přehnal i přes druhého stopera Baránka a na přední tyč zakončil přesně.

"Venca v poslední době hraje velice dobře, ale tohle jsou strašně těžké situace, valilo se to na něj. Před gólem jsme měli balon pod kontrolou, defakto jsme jim založili protiútok, pro obránce je pak těžké se zachytit s jejich útočníky, jejich hráč to dobře uklidil na přední tyč," komentoval situaci v rozhovoru pro Českou televizi trenér Karel Krejčí.

Druhým klíčovým momentem byla 80. minuta utkání. Procházka už měl žlutou kartu, když musel opět faulovat. Nedovoleně se postavil do cesty rychlejšímu Soldadovi a sudí neváhal. Poslal ho ze hřiště a oslabená Plzeň už neměla nárok.

"Myslím, že podobných soubojů, jako při druhém zákroku, bylo v zápase hodně. Takové to vzájemné držení... Zrovna ten zákrok se mi moc nelíbil, protože Soldado rozhodil rukama a asi tím přesvědčil rozhodčího, že mám dostat druhou žlutou," prohlásil Procházka.

"Venca se útočníka snažil předskočit, sudí červenou kartu mohl dát i nemusel. Ale tím jsme ztratili hráče v poli a už to bylo složité," uznal i trenér Krejčí. Plzeň na Villarrealu padla 0:1 a po sérii osmi vítězných duelů poprvé pod novým trenérem ztratila všechny body.

"Jsme z výsledku zklamaní, ale hlavně úvodních dvacet minut bylo od Villarrealu drtivých. Tlak jsme ustáli, pak jsme začali hrát, měli jsme docela dost standardek, bohužel jsme žádnou nevyužili. To byla asi jediná šance, jak jsme mohli dát gól," hodnotil utkání Procházka.

Procházka v souboji s útočníkem Villarrealu Baptistaem
Procházka v souboji s útočníkem Villarrealu Baptistaem


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud