1. října 2015 • 22:42

Plzeň na favorita nestačila. V oslabení ve Villarrealu prohrála 0:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně ve druhém utkání skupiny Evropské ligy prohráli ve Villarrealu 0:1. Viktoria nenavázala na úvodní triumf nad Dinamem Minsk (2:0) a skončila její série osmi soutěžních výher pod trenérem Karlem Krejčím. Zápas na stadionu El Madrigal rozhodl v 54. minutě Leo Baptistao, deset minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen kapitán hostů Václav Procházka.



Viktoria sehraje další utkání EL 22. října ve Vídni s Rapidem, který vede tabulku skupiny E s plným počtem bodů.

V základní sestavě českého mistra nastoupil i stoper Baránek, který po otřesu mozku nedohrál sobotní ligový duel s Libercem. Zraněného Vaňka zastoupil ve středu pole Hořava, v záloze ještě dostali šanci Petržela, Kopic a Kovařík.

Lídr španělské ligy, který před dvěma týdny prohrál s Rapidem 1:2, se od začátku snažil rozebírat plzeňskou obranu. Hráči "Žluté ponorky" výborně kombinovali a hosté chvílemi vůbec nestíhali. V 17. minutě si Kozáčik připsal první těžký zákrok, když vykopl Baptistaovu střelu z úhlu. O chvíli později měl na hlavě vedoucí gól Soldado, jenže sám před odkrytou brankou zamířil vedle.

Plzeňští se asi po půlhodině vzpamatovali, vyrovnali hru a favorizovaného soupeře dokázali i zatlačit. Obrana Villarrealu několik dobrých centrů odvrátila na roh, naopak v ofenzivě už se domácí hráči tolik neprosazovali.

I druhý poločas začali Západočeši náporem, jenže ke střele na branku se nedostali. V 54. minutě naopak dostal hodně prostoru domácí útočník Baptistao, který od poloviny hřiště hladce prošel až do šestnáctky a střelou k tyči poprvé překonal Kozáčika.

Po vedoucím gólu španělský tým kontroloval hru a prakticky nepůjčoval soupeři míč. V 80. minutě se šance Viktorie na bodový zisk ještě snížily, protože Procházka dostal po souboji se Soldadem druhou žlutou kartu a musel předčasně z trávníku.

Plzeň tak prohrála i třetí pohárový zápas na hřišti španělského soupeře bez vstřelené branky. Předtím neuspěla v Barceloně (0:2) ani v Madridu s Atléticem (0:1).

MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 10. • 21:05
Villareal CF
Villareal CF
1:0
ONLINE
1. října
21:05
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 54. Baptistão

Hosté:

Sestavy

Domácí: Barbosa – Antonio Rukavina, Bailly, V. Ruiz, J. Costa – J. dos Santos (76. Trigueros), B. Soriano (C) – Castillejo, Leiva (83. Samuel) – Soldado, Baptistão.

Hosté: Kozáčik – Rajtoral, Baránek, Procházka (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (75. Mahmutovič), Kopic (81. Hejda), Kovařík (88. Vůch) – Ďuriš.

Náhradníci

Domácí: Aréola, Gaspar, Jokić, Marín, Pina, Samuel, Trigueros

Hosté: Bolek, Hejda, Matějů, Vůch, Kolář, Mahmutovič, Kučera

Karty

Domácí: Bailly

Hosté: Hořava, Procházka, Procházka (č)

Rozhodčí

Gözübüyük – Steegstra, Zeinstra (Nizozemsko)

Stadion

Estadio El Madrigal, Villarreal

2. kolo základní skupiny E fotbalové Evropské ligy:

Villarreal CF - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

Branka: 54. Baptistao. Rozhodčí: Gözübüyük - Steegstra, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Bailly - Hořava, Procházka. ČK: 80. Procházka.

Sestavy:

Villarreal: Barbosa - Rukavina, Bailly, Ruiz, J. Costa - Castillejo, Dos Santos (76. Trigueros), Bruno, Nahuel (83. Samu) - Baptistao, Soldado. Trenér: Marcelino.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (75. Mahmutovič), Kopic (81. Hejda), Kovařík (88. Vůch) - Ďuriš. Trenér: Krejčí.

Z V R P Skóre B
1. Villareal 14 9 3 2 23:13 30
2. Rapid Vídeň 8 5 0 3 10:16 15
3. Plzeň 6 1 1 4 8:10 4
4. Din. Minsk 6 1 0 5 3:11 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud