Tomáš Podvín
22. října 2015 • 21:05

Sparťanské oživení! Konaté trápil Schalke, pomohl i ke gólu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z GELSENKIRCHENU | Nastoupil nečekaně v základní sestavě Sparty a hned se činil. Záložník Tiémoko Konaté, který v utkání Evropské ligy na půdě Schalke 04 naskočil od začátku místo kapitána Davida Lafaty, dodal sparťanské hře drajv. Domácích obránců se vůbec nebál, už ve čtvrté minutě se pustil do odvážného sóla. Na začátku druhého poločasu pak právě díky jeho aktivitě a bojovnosti Sparta vyrovnala.



Konaté vstoupil do zápasu fantasticky. Hned po čtyřech minutách hry přebral míč na pravé straně a nebojácně se pustil přímo k brance. Kličky mu vyšly a tak se hostující záložník najednou objevil ve výborné palebné pozici. Jenže míč napálil pouze do boční sítě.

Právě horší finální fáze Konatému v utkání ublížila několikrát. Fotbalista z Pobřeží Slonoviny řešil některé situace až moc zbrkle, párkrát se ztratil ve svých vlastních kličkách.

VIDEO: Gól Kehindeho Fataie proti Schalke

Jenže, i když se mu akce nepovedla, příště to zkusil znovu. A v 50. minutě se dočkal za svou aktivitu odměny. Konaté opět odvážně pronikal z pravé strany do středu a přestože mu míč utekl, svůj boj nevzdal. To se vyplatilo, obránce Schalke totiž Konatého odkopem trefil a míč se odrazil k volnému Fataiovi. Ten se sám před brankářem nemýlil a vyrovnal na 1:1.

Kehinde Fatai se raduje se spoluhráči ze Sparty z vyrovnávacího gólu proti Schalke
Kehinde Fatai se raduje se spoluhráči ze Sparty z vyrovnávacího gólu proti Schalke

Přestože byl Konaté aktivní i nadále, v 62. minutě pro něj zápas trochu překvapivě brzy skončil. Rychlonohého záložníka nahradil David Lafata . A sparťanský kapitán hned ukázal svou sílu. Minutu po svém nástupu na hřiště skóroval a poslal Spartu do vedení 2:1.

Při oslavě svého kanonýra ale nesmí fanoušci Sparty zapomenout na Konatého. Právě fotbalista, který mohl v létě odejít na hostování do Zlína, měl na úspěchu svého týmu obrovský podíl. Nabídnutou šanci v základní sestavě využil, hře Sparty dodal nové možnosti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud