26. února 2016 • 04:45

Hrdinovi se smáli! On dal fakt gól Mareček? vtipkovali sparťané

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dal veledůležitý gól. V Evropské lize na půdě Krasnodaru (3:0) otevřel záložník Lukáš Mareček ve druhém poločase skóre zápasu. Domácí tím hodně zarazil, svému týmu naopak dodal potřebné sebevědomí. V kabině po zápase si ale netradiční střelec musel vytrpět mnoho žertíků. „Kluci mu počítají, po jak dlouhé době dal gól,“ smál se trenér Zdeněk Ščasný. A k němu se přidávali další.



Do svého kolegy ze zálohy si hned po zápas rýpl i Lukáš Vácha. „Lukáš Mareček dal snad první gól za dospělé, to je extrém,“ smál se. „Tímto mu gratuluji,“ dodával ale hned sparťanský záložník.

Vácha ale neměl pravdu, i Lukáš Mareček už ví, jaké to je dát gól mezi dospělými. Je ovšem pravdou, že je to vzácný jev. Za jeho angažmá ve Spartě se v každé sezoně trefil zatím jen jednou. V té první skóroval v domácím poháru proti Znojmu, ve druhé se trefil v předkole Ligy mistrů proti Levadii Talin.

„V kabině si ho teď hodně dobírají,“ přidal se trenér Ščasný. „Ale já jsem hrozně rád, že rozhodli právě hráči, kteří tak často góly nedávají,“ připustil zkušený kouč, který si cenil toho, že jeho tým spustil kanonádu i bez vrchního střelce a kapitána Davida Lafaty.

Sám Mareček byl po zápase nadšený. „Gólů moc nedávám, tak jsem strašně rád, že to vyšlo zrovna teď. Je to obrovská euforie. Celý tým hrál famózně a zaslouženě jsme postoupili,“ radoval se.

Určitě ho nemohla rozhodit ani další vtipná situace. Sparta totiž na své sociální sítě dává nově po každém gólů speciální krátké video (gif) se střelcem. U Marečka ale chybělo.

„Velké profesní selhání, zapomněl jsem udělat Marecovi gólový gif na Twitter ACS. Na druhou stranu, kdo by to byl řekl, že bude někdy třeba!“ prozradil důvod na Twitteru David Pavlíček, který se v pražském klubu stará o online komunikaci.

Z vážnějšího soudku se pak na Marečkův vzestup formy podíval ve studiu ČT Sport trenér Zlína Bohumil Pánik. „Znal jsem ho už jako mladého kluka, kdy převyšoval všechny ostatní. Pak odešel do zahraničí a po návratu stagnoval. Ale teď dokazuje, proč byl považován za supertalent,“ chválil zkušený trenér.

Fotbalisté Sparty se radují s Lukášem Marečkem z prvního gólu v Krasnodaru
Fotbalisté Sparty se radují s Lukášem Marečkem z prvního gólu v Krasnodaru

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud