Jan Vacek
25. února 2016 • 22:32

Tohle je Sparta! Postup přes Krasnodar nemusí být konečná

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bern, Mälmo, Häcken. Série zápasů proti Plzni. Důvodů, proč příliš nevěřit Spartě před další bitvou o všechno, se před odvetou Evropské ligy s Krasnodarem (3:0) našlo hned několik. Letenští na sebe v posledních letech sami natáhli nálepku týmu, který klíčové duely zkrátka nezvládá. Týmu, který pod tíhou odpovědnosti a očekávání zkrátka povolí.



Tentokrát se ovšem Letenští dokázali vzepřít. Druhý zápas s ruským soupeřem zvládli s bravurou. A především chladnou hlavou.

Přesto, že byli v prvním poločase pod soustavným tlakem soupeře a v některých momentech měli i trochu štěstí, nezpanikařili. Naopak dokázali na vývoj hry včas zareagovat změnou v herním systému, přechod na variantu se čtyřmi obránci dodal mužstvu potřebný klid.

Po změně stran už to byla Sparta, jakou český fotbal v Evropě potřebuje. Nikterak ustrašená, ale odvážná. Sebevědomá, plná víry ve vlastní schopnosti. Třígólový uragán a s přehledem zvládnutý závěr extrémně důležitého střetnutí toho jsou jasným důkazem.

Mezi nejlepších šestnáct klubů Evropské ligy postoupila Sparta zcela zaslouženě. A nikde není psáno, že to musí být konečná. Tím spíš, když se bude držet toho, co ji zdobilo včera.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud