3. listopadu 2016 • 23:00

Fiorentina - Liberec 3:0. Slovan padl a šance na postup jsou mizivé

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce prohráli ve čtvrtém utkání základní skupiny Evropské ligy na hřišti Fiorentiny 0:3 a jeho šance na postup ze základní skupiny Evropské ligy jsou malé. Svěřencům Jindřicha Trpišovského nemusí stačit ani dvě vítězství, protože musí zvítězit o dva góly na hřišti PAOK a také porazit Karabach. K tomu navíc potřebují, aby Fiorentina oba zbývající zápasy se zmíněnými soupeři vyhrála.



Severočeši s Fiorentinou po domácím utkání prohráli i venku a s jediným bodem uzavírají tabulku skupiny. V posledních dvou zápasech jim k posunu na postupové druhé místo nemusí stačit ani dvě výhry. V dalším utkání Slovan 24. listopadu přivítá Karabach a skupinu uzavře duelem na půdě PAOK Soluň.

V liberecké brance překvapivě dostal před Dúbravkou přednost Hladký, který si odbyl premiéru v pohárech. Severočechům kvůli zdravotním potížím chyběli hned tři stopeři a tak ve středu obrany netradičně nastoupil obvykle pravý bek Coufal, místo něhož hrál na straně Sýkora.

Liberec se v úvodu držel a Fiorentina poprvé zahrozila až po čtvrthodině, kdy Iličič přízemní střelou zpoza vápna trefil tyč. O chvíli později potkala hosty další velká nepříjemnost. Zranil se totiž jediný klasický stoper v sestavě Hovorka, se slzami v očích opustil trávník na nosítkách a místo něj naskočil Nitrianský.

V 21. minutě měli blízko ke gólu i Severočeši. Bartl povedeným centrem z přímého kopu našel nabíhajícího Folprechta, jehož střelu z voleje vytáhl domácí gólman nad břevno.

Po půlhodině Liberec v poslepované sestavě poprvé inkasoval, i když vedení domácím prakticky daroval. Súkenník ve vápně podrazil Iličiče a nejaktivnější hráč Fiorentiny sám s přehledem proměnil nařízený pokutový kop ranou do středu branky.

Ve 42. minutě Liberec nabídl "Fialkám" i druhý gól. Coufal netrefil míč po dlouhém nákopu, k balonu se díky tomu dostal Kalinič a po kličce Hladkému pohodlně skóroval do prázdné branky. Navázal tak na úvodní dvě branky z prvního vzájemného duelu před 14 dny, jimiž rozhodl o výhře Fiorentiny na severu Čech 3:1.

Hosté se po přestávce ještě snažili utkání zdramatizovat, ale na zvrat neměli. Bartl sice v 70. minutě dostal míč do sítě, ale gól kvůli ofsajdu neplatil. Sedmý celek italské ligy kontroloval průběh a v 73. minutě přidal třetí trefu střelou k tyči zpoza vápna Cristóforo.

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 11. • 21:05
ACF Fiorentina
ACF Fiorentina
3:0
ONLINE
3. listopadu
21:05
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
Góly

Domácí: 30. Iličić, 43. N. Kalinić, 73. Cristóforo

Hosté:

Sestavy

Domácí: Tătăruşanu – Gonzalo Rodríguez (C), De Maio, C. Sánchez, N. Kalinić (86. Bernardeschi) – Cristóforo, Valero (79. Babacar), Chiesa, Milić – Tomović, Iličić (69. Vecino).

Hosté: Hladký – Coufal (C), Sýkora (79. Navrátil), Folprecht, Hovorka (17. Nitrianský) – Marković (59. Komličenko), Súkenník, Ševčík, Vůch – Bartl, Bartošák.

Náhradníci

Domácí: Lezzerini, Zárate, Vecino, Bernardeschi, Astori, Tello, Babacar

Hosté: Dúbravka, Nitrianský, Navrátil, Komličenko, Baroš, Pokorný, Barac

Karty

Domácí: Tomović

Hosté: Súkenník, Bartošák

Rozhodčí

Aleksandar Stavrev – Marjan Kirovski, Dejan Kostadinov (všichni MKD)

Stadion

Stadio Artemio Franchi, Florence

ACF Fiorentina - Slovan Liberec 3:0 (2:0)
Branky: 30. Iličič z pen., 42. Kalinič, 73. Cristóforo. Rozhodčí: Stavrev - Kirovski, Kostadinov - Meckarovski, Jakimovski (všichni Mak.). ŽK: Tomovič - Súkenník, Bartošák. Diváci: 11.583.

Fiorentina: Tatarusanu - Tomovič, Rodríguez, De Maio, Milič - Sánchez, Valero (79. Babacar), Cristóforo, Chiesa - Iličič (69. Vecino) - Kalinič (86. Bernardeschi). Trenér: Sousa.
Liberec: Hladký - Sýkora (79. Navrátil), Coufal, Hovorka (17. Nitrianský), Bartošák - Súkenník - Bartl, Ševčík, Folprecht, Vůch - Markovič (59. Komličenko). Trenér: Trpišovský.

PAOK - Karabach 0:1 (0:0)
Branky:
 69. Michel. Rozhodčí: Beaton (Skotsko). ŽK: Athanasiadis, Tzavellas, Pereyra - Medvěděv.

PAOK: Glikos - Matos, Varela, Tzavellas, Leovac - Canas, Cimirot (81. Skachov) - Biseswar (73. Thiam) - Mystakidis (61. Pereyra), Athanasiadis, Rodrigues. 
Karabach: Sehič - Medvěděv, Husejnov, Sadikov, Agolli - Amirguljev (64. Michel), Garajev, Almeyda - Quintana, Ndlovu (76. Reynaldo), Muarem (88. Izmailov). 

Skupina J

Z V R P Skóre B
1. Fiorentina 6 4 1 1 15:6 13
2. PAOK 6 3 1 2 7:6 10
3. Karabach 6 2 1 3 7:12 7
4. Liberec 6 1 1 4 7:12 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud