3. listopadu 2016 • 23:16

Sparta – Beer Ševa 2:0. Postup je na dosah, výhru řídil Dočkal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanští fotbalisté mají blízko postup do jarních bojů Evropské ligy! Ve 4. kole na Letné porazili Hapoel Beer Ševa 2:0 a k postupu jim tak v příštím duelu se Southamptonem stačí uhrát bod. O výhře domácích rozhodl už v prvním poločase vlastní gól Bena Bittona po přímém kopu Bořka Dočkala a zásah Davida Lafaty, který využil skvělé přihrávky Dočkala.



Sparta měla před zápasem problémy se sestavou, protože kvůli zraněním se musela obejít bez několika opor včetně Rosického, Váchy, Frýdka a čerstvě i Václava Kadlece. Na lavičce se tak vedle náhradního brankáře Millera a útočníka Pulkraba objevilo hned pět juniorů.

Beer Ševa přijela s vědomím, že nemůže zaváhat, a od začátku měla více ze hry, do šancí se však nedostávala. Sparta naopak udeřila hned z první vážnější situace. V 23. minutě se k přímému kopu postavil Dočkal a jeho střelu si do branky srazil Bitton.

Sparta ožila a o chvíli později jen těsně vedle pravé tyče pálil Mareček. Domácí pokračovali v aktivitě a v 38. minutě se dočkali druhé branky. Po rychlé akci po pravé straně se dostal míč k Lafatovi, který se z malého vápna nemýlil.

Brankář Tomáš Koubek slaví výhru a čisté konto
Brankář Tomáš Koubek slaví výhru a čisté konto

Po přestávce Sparta v pohodě kontrolovala hru a třetí gól mohli přidat pohotovou střelou Dudl nebo v závěru nebezpečně hlavičkující Costa. Domácí tým si nakonec došel pro třetí vítězství v Evropské lize za sebou.

Letenský celek tak vede tabulku s devíti body, druhý Southampton jich má na kontě sedm, třetí Beer Ševa čtyři a poslední Inter Milán tři. Ve zbývajících zápasech Sparta přivítá za tři týdny doma Southampton a 8. prosince nastoupí v Miláně.

Utkání 4. kola skupiny K fotbalové Evropské ligy:

Sparta Praha - Hapoel Beer Ševa 2:0 (2:0)

Branky: 23. vlastní Bitton, 38. Lafata. Rozhodčí: Vad - Albert, Viszokai (všichni Maď.). ŽK: Karavajev, Pulkrab (oba Sparta). Diváci: 12.891.

Sparta: Koubek - Karavajev, Michal Kadlec, Mazuch, Costa - Juliš (72. Dudl), Holek, Dočkal, Mareček, Holzer (90. Milan Kadlec) - Lafata (80. Pulkrab). Trenér: Holoubek.

Beer Ševa: Goreš - Taha, Vítor (46. Šabtai), Cedek - Bitton, Hoban, Radi, Buzaglo (62. Ghadir), Korhut - Melikson, Maranhao (73. Sahar). Trenér: Bakhar.

Skupina K

Z V R P Skóre B
1. Sparta 6 4 0 2 8:6 12
2. Hapoel Be'er Sheva 6 2 2 2 6:6 8
3. Southampton 6 2 2 2 6:4 8
4. Inter Milán 6 2 0 4 7:11 6

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 11. • 21:05
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
2:0
ONLINE
3. listopadu
21:05
Hapoel Be'er Sheva FC
Hapoel Be'er Sheva FC
Góly

Domácí: 23. B. Bitton (vl.), 38. Lafata

Hosté:

Sestavy

Domácí: Koubek – Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Nhamoinesu – Mareček, Mario Holek – Juliš (72. Dudl), Dočkal, Holzer (90. Milan Kadlec) – Lafata (C) (80. Pulkrab).

Hosté: Goresh – Taha, Vítor (46. Shabtai), Tzedek – B. Bitton, Hoban, Radi, Buzaglo (62. Ghadir), Korhut – Melikson (C) – Maranhao (73. Sahar).

Náhradníci

Domácí: Dudl, Havelka, Kadlec, Köstl, Miller, Pulkrab, Fortelný

Hosté: Ghadir, Haimov, Ogu, Ohayon, Sahar, Shabtai, Turjman

Karty

Domácí: Karavajev, Pulkrab

Rozhodčí

Vád – Albert, Viszokai (vš. Maďarsko)

Stadion

Generali Arena

Brankář Tomáš Koubek slaví výhru a čisté konto
Brankář Tomáš Koubek slaví výhru a čisté konto

Kadlec: Byl to takticky i disciplinovaně dobře zvládnutý zápas
Video se připravuje ...

Dočkal: Důležité bylo, že jsme šli dnes do vedení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud