22. srpna 2018 • 21:28

Kouč Sevilly: Na Sigmu máme video, Vaclík není třeba. Za co ho chválí?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco fotbalisté Olomouce řeší, jak po nepovedených zápasech v lize pozvednout svůj výkon ve čtvrtečním utkání Evropské ligy se Sevillou, jejich španělský soupeř má opačný problém. Trenér Pablo Machín bude své svěřence upozorňovat, aby po jasném postupu přes Žalgiris Vilnius a ligové výhře 4:1 nad Vallecanem nepropadli uspokojení a duel s Olomoucí nepodcenili.



"Bývá to tak, že po vysokých výhrách přichází průšvih. Toho se chceme vyvarovat. Nesmíme si myslet, že jsme něco víc. Pro nás je povinnost postoupit a musíme ze sebe vydat to nejlepší," řekl Machín na dnešní tiskové konferenci.

Komplikací pro Sevillu je absence několika důležitých postav v defenzivě. Doma zůstali dánský stoper Simon Kjaer, argentinský reprezentant Gabriel Mercado a také Portugalec Daniel Carrico. Šanci by tak mohl dostat teprve devatenáctiletý Juan Berrocal, který už nastoupil v minulém předkole proti Žalgirisu Vilnius.

"Jestli jsme nechali někoho doma, tak to znamená, že věříme těm, které jsme sem přivezli. Máme náročný program a musíme zapojit celý tým. Výhodou je, že nás čeká domácí odveta, tak jen doufejme, že nebudeme muset doma předvádět nějaký epický obrat," prohlásil Machín.

Český brankář Sevilly Tomáš Vaclík (vlevo) na tréninku fotbalistů Sevilly
Český brankář Sevilly Tomáš Vaclík (vlevo) na tréninku fotbalistů Sevilly

V týmu má i českého brankáře Tomáše Vaclíka, který přišel v létě z Basileje jako nová jednička. Na Olomouc se ho ale trenér nevyptával. "Neptal jsme se ho na nic, soupeře si analyzujeme u videa," řekl Machín. "S Tomášem jsme spokojení. Svou kvalitu ukazoval v Lize mistrů, je velmi inteligentní a hodně se snaží, aby se naučil španělsky. Toho si hodně cením. Dokáže se v týmu domluvit a rychle se adaptoval," chválil novou posilu.

Uznání má i pro Sigmu, přestože v lize jí úvod sezony nezastihl v ideální formě. "Vím, že není v nejlepší formě, poslední prohra s Ostravou tomu nepřispěla, ale nemyslím si, že by to pro náš zápas mělo nějakou vypovídací hodnotu," řekl Machín. "V pohárech není žádný soupeř snadný. A tento soupeř bude obtížnější než ti předchozí (Újpest a Žalgiris)," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud