8. března 2019 • 04:30

Vaclík proti Slavii? Zápas blbec! Dva smolné góly, střídání a nemocnice

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smolař na entou. Na třikrát, přesněji. Dostal dva mimořádně smolné góly, a navíc se zranil a těsně před koncem prvního poločasu kvůli tomu musel střídat. Střet Tomáše Vaclíka se Slavií dopadl pro českého brankáře FC Sevilla neslavně nejen proto, že se španělský favorit musí smiřovat s remízou 2:2.



Pětačtyřicet minut, vlastně ani ne. A konec. Tomáš Vaclík se těšil na další střet s českým soupeřem, ale moc si úvodní osmifinále Evropské ligy proti Slavii neužil.

V této sezoně už si zachytal v předkole proti Sigmě Olomouc, kterou se svou Sevillou vyřadil po výhrách 1:0 a 3:0. Teď už je jisté, že Slavia bude těžší překážka, a kdo ví, jestli v odvetě v Praze bude Vaclík vůbec připraven.

Při druhém inkasovaném gólu, kdy se míč odrazil od ramene Alexe Krále, a zapadl za českého brankáře, se totiž Vaclík praštil do boku o tyč. Tak mocně se natahoval po míči, ale stejně nedosáhl a ještě si ublížil.

VIDEO: Králův gól, při kterém se Vaclík zranil

Těžce se sbíral, pak ještě na chvíli zkusil pokračovat v zápase, ale přece jen si ještě před koncem poločasu řekl o střídání. Stěžoval si na bolesti v oblasti pravého boku a nakonec skončil na vyšetření v nemocnici.

„Tomáš se silně uhodil, byl otřesený. Nejdřív musíme udělat hodně testů, abychom určili rozsah jeho zranění,“ uvedl kouč Sevilly Pablo Machín.

„Mrzí mě to hodně. Tomášovi nic špatného nepřeju, zranění už vůbec ne. Mluvil jsem s ním, snad bude v pořádku,“ litoval po utkání svého bývalého svěřence z Viktorie Žižkov trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Vaclík měl vůbec smolný večer. I první inkasovaná branka totiž byla pro hosty víc než šťastná. Miroslav Stoch napálil míč do Sergiho Gomeze, od kterého se odrazil do protipohybu českého gólmana a skončil v síti.

Sevilla potřebuje v odvetě příští čtvrtek v Praze buď ještě divočejší remízu, než byla ta včerejší, nebo vyhrát. S Vaclíkem, nebo bez něj.

Při vyrovnávací trefě Alexe Krále se brankář Sevilly Tomáš Vaclík zranil a posléze musel střídat
Při vyrovnávací trefě Alexe Krále se brankář Sevilly Tomáš Vaclík zranil a posléze musel střídat

Góly

Domácí: 1. Ben Yedder, 28. Munir

Hosté: 25. Stoch, 39. Král

Sestavy

Domácí: Vaclík (45. Soriano) – Mercado, Kjaer, Sergi Gómez – Navas, Rog, Banega (76. Promes), Wöber (46. Mesa) – Ben Yedder, Sarabia, Munir.

Hosté: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Deli, Bořil – Traoré, T. Souček, Král (79. Ngadeu) – Zmrhal (73. Milan Škoda), Stoch – Masopust (60. Olayinka).

Náhradníci

Domácí: Mesa, Promes, Soriano, Amadou, Gil, Silva, Carriço

Hosté: Olayinka, Škoda, Ngadeu, Hušbauer, Frydrych, Zelený, Kovář

Karty

Domácí: Banega

Hosté: Coufal, Masopust, T. Souček

Rozhodčí

Buquet – Debart, Pacelli (vš. FRA)

Stadion

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud