Michal Koštuřík
31. srpna 2020 • 21:00

Jedlička si Jablonec přál. Nechtěli jsme Basilej, zní z Dunajské Stredy

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jablonec jako soupeř pro 2. předkolo Evropské ligy? V Dunajské Stredě panuje s losem spokojenost. Lídr slovenské nejvyšší soutěže je rád, že se vyhnul švýcarské Basileji a byť považuje Radův soubor kvůli vyšší kvalitě FORTUNA:LIGY za mírného favorita, věří si na postup. Hlavně proto, že jediný duel absolvuje 17. září ve své MOL Aréně. „Za to jsme rádi a chceme využít naši dobrou formu,“ uvedl kouč Bernd Storck.



V kádru DAC je český brankář Martin Jedlička, jenž se dozvěděl jméno protivníka při obědě na srazu reprezentace U-21. A hned se hecoval s obráncem Liborem Holíkem, na klubové úrovni oporou Severočechů. „Jablonec jsem si přál,“ přiznal na klubovém webu Jedlička. „Určitě to bude velmi náročný zápas, protože dokáže konkurovat Plzni, Spartě, Slavii. Na dospělé úrovni jsem proti němu ještě nehrál,“ dodal dvaadvacetiletý rodák z Příbrami, jenž na jihu Slovenska působí rok a půl.

Martin Jedlička (vpravo) zasahuje během zápasu Dunajské Stredy a Cracowie Krakov (ilustrační foto)
Martin Jedlička (vpravo) zasahuje během zápasu Dunajské Stredy a Cracowie Krakov (ilustrační foto)

Loni do týmu německého trenéra Storcka přestoupil právě z Jablonce záložník Andrej Fábry. Také pro něj tak půjde o prestižní souboj. „Díval jsem se na live stream na internetu a přál jsem si, aby nám vylosovali Jablonec. Hned potom mi psal jeden kamarád odtud, určitě proběhne nějaké popichování. Soupeř má super kvalitu, před sezonou ještě posílil. Ale my máme dobrou formu, a pokud budeme hrát jako dosud, zvládneme to a postoupíme,“ věřil Fábry, jenž se na severu Čech neprosadil.

FK Jablonec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud