29. října 2020 • 20:45

CZ Bělehrad – Liberec 5:1. Debakl! Slovan vůbec nestíhal v obraně

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce utrpěli ve 2. kole základní skupiny Evropské ligy na půdě Crvené zvezdy Bělehrad debakl 1:5 a nenavázali na úvodní domácí vítězství 1:0 nad Gentem. Srbský šampion vedl ve 22. minutě po dvou gólech El Fardoua Bena 2:0, do pauzy sice snížil Jan Matoušek, ale po změně stran se prosadili další tři domácí hráči Milan Gajič, Aleksandar Katai a Diego Falcinelli. Kvůli opatřením proti koronaviru se hrálo bez diváků.



Liberec utrpěl jednu ze svých tří nejvyšších porážek v evropských pohárech; čtyřbrankovým rozdílem podlehl v minulosti dvakrát, v obou případech 0:4. Crvena zvezda Slovanu částečně oplatila vyřazení v Poháru UEFA z roku 2006.

Liberec je po dvou kolech skupiny třetí se stejným bodovým ziskem jako Crvena zvezda. Slovan ztrácí tři body na vedoucí Hoffenheim, na jehož půdě se představí za týden. Do jarních vyřazovacích bojů projdou první dva celky v tabulce. Liberec hraje skupinu pohárů popáté v historii a poprvé od roku 2016, postoupit dál dokázal jen v sezoně 2013/14.

Za Crvenou zvezdu stále nemohl nastoupit bývalý sparťan Kanga, který sice po koronavirové nákaze už měl negativní výsledek kontrolního testu, ale kvůli přísnějším opatření v Srbsku zatím nesměl zasáhnout do utkání. Liberci kvůli zranění scházeli Pešek, Kačaraba či Jugas.

Před prázdným hledištěm stadionu Rajka Mitiče, kde československá reprezentace v roce 1976 vyhrála mistrovství Evropy, od začátku dominovali domácí. V sedmé minutě ještě první přihrávku odvrátil hostující Tijani, ale po následném centru se hlavou prosadil El Fardou Ben.

Rajko Mitič proti Liberci vstřelil pátý gól domácích
Rajko Mitič proti Liberci vstřelil pátý gól domácích

Následně brankář Slovanu Nguyen zasáhl proti Nikoličovi a v 17. minutě vychytal také Ivaniče. Ve 22. minutě už Crvena zvezda zvýšila. Po Ivaničově přihrávce zavěsil z první pod břevno komorský křídelník El Fardou Ben a připsal si druhý gól v zápase.

Ve 38. minutě Katai trefil tyč a o tři minuty později Severočeši zničehonic snížili. Sadílek, který poprvé po příchodu do Liberce nastoupil v základní sestavě, přiťukl Matouškovi a ten technickou ranou zpoza vápna zamířil přesně k tyči. Dal svůj druhý gól za Slovan.

Domácí byli navzdory inkasované brance dál lepší. Ivanič před pauzou v tutovce pálil mimo, ale pět minut po změně stran se už prosadil Gajič poté, co mu míč nechtěně přiťukl hostující kapitán Mikula.

Po hodině hry mohl snížit Mara, ale gólman Borjan jeho pokus z přímého kopu vyškrábl. V 67. minutě bělehradští fotbalisté definitivně rozhodli, když rychlou akci zakončil k tyči agilní Katai. O dvě minuty později se pak po rohu prosadil hlavou Falcinelli. Liberec po předchozích čtyřech vítězstvích včetně tří v kvalifikaci poprvé v této sezoně Evropské ligy prohrál.

Góly

Domácí: 7. Ben Nabouhane, 22. Ben Nabouhane, 50. Gajić, 67. Katai, 70. Falcinelli

Hosté: 41. Matoušek

Sestavy

Domácí: Borjan (C) – Gajić, N. Milunović, Degenek, Rodić (75. Gobeljić) – Nikolić, S. Sanogo – Katai (88. Vukanović), Ivanić (83. Gavrić), Ben Nabouhane (83. Petrović) – Falcinelli (88. Pankov).

Hosté: Nguyen – Mikula (C), Chaluš, Mo. Tijani, Sadílek – Koscelník, Hromada (85. Šulc), Mara (90+1. Barac), Mosquera (90+1. Fukala) – Matoušek (75. Beran), Júsuf Hilál (75. Rabušic).

Náhradníci

Domácí: Ćopić, Popović, Eraković, Gavrić, Gobeljić, Krstović, Pankov, Petrović, Spiridonovic, Simić, Vukanović, Boakye

Hosté: Hasalík, Fukala, Barac, Cancola, Šulc, Beran, Csáno, Rabušic

Karty

Domácí: S. Sanogo

Rozhodčí

Verissimo – Campos, Nuno De Sá Martins (všichni Portugalsko)

Stadion

Skupina L

Z V R P Skóre B
1. Hoffenheim 6 5 1 0 17:2 16
2. CZ Bělehrad 6 3 2 1 9:4 11
3. Liberec 6 2 1 3 4:13 7
4. Gent 6 0 0 6 4:15 0

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud