Jan Vacek
26. listopadu 2021 • 12:05

Jdeš do brány, slyšel Holec v den zápasu na Rangers. Šok, přiznává

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z GLASGOW | Bylo to obrovské překvapení. Pro fanoušky, soupeře i jeho samotného. Ani gólman Dominik Holec totiž dopředu nevěděl, že se v klíčovém utkání Evropské ligy na hřišti Rangers postaví mezi tři tyče. Dozvěděl se to až v den zápasu. „Chvilku jsem z toho byl v šoku,“ přiznal slovenský brankář.



Pokud někde v dosavadním průběhu sezony měla Sparta jistotu, bylo to v brance. Gólman Florin Nita během podzimu mužstvo několikrát podržel, bez jeho přičinění by na tom byli Letenští určitě hůř.

Poslední ligový duel ovšem rumunskému reprezentantovi nevyšel, na Slovácku nakoupil čtyři góly a rozhodně nemohl mít úplně čisté svědomí. I proto se trenérský tým rozhodl pro změnu. Když Sparta hodinu a čtvrt před výkopem v Ibrox Stadium oznámila sestavu, Nita v ní chyběl. Přednost dostal právě Holec.

„Chvilku jsem byl možná v šoku, ale rychle jsem se musel začít soustředit. Dozvěděl jsem se to v den utkání, bylo to překvapení. Ale samozřejmě příjemné,“ vykládal Holec po utkání novinářům.

Prostoru na přípravu měl minimum, vlastně jenom pár hodin. Pro sedmadvacetiletého chlapíka to byl navíc teprve druhý start za Letenské v soutěžním zápase.

Celé iSport.cz studio po zápase Rangers - Sparta s Lukášem Váchou
Video se připravuje ...

„Neměnil jsem nic, na soupeře se člověk připravuje celý týden. Každý z nás musí být připravený, že se do zápasu dostane,“ zdůraznil někdejší gólman Žiliny.

V náročné prověrce Holec obstál. S oběma inkasovanými góly nic moc dělat nemohl, své parťáky navíc v mnoha případech povedenými zákroky podržel. Nebýt jeho, porážka mohla být ještě drtivější.

„Udělali jsme změnu, protože jsme cítili, že i další brankáři potřebují dostat příležitost. Holec se toho zhostil velice dobře, byl kvalitní v rozehrávce, jsem s jeho výkonem spokojený,“ pokýval hlavou trenér Pavel Vrba.

Už v neděli čeká na rudé další soutěžní mač, v lize si to doma rozdají s Libercem. Zůstane v brance slovenský internacionál, nebo se bude konat Nitův návrat?

Václav Kotal ve studiu iSport.cz o Lukáši Štetinovi
Video se připravuje ...

INSIDER: Sparta musí mít emoce! říká Bednář. Slovácko? Pohádka jako Leicester
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud