5. května 2022 • 22:55

West Ham do finále Evropské ligy neprošel, slaví Frankfurt a Rangers

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté West Hamu s českými reprezentanty Tomášem Součkem, Vladimírem Coufalem a Alexem Králem do finále Evropské ligy nepostoupili. Londýnský tým v semifinále s Frankfurtem i podruhé prohrál, po domácí porážce 1:2 podlehl v Německu 0:1.



Eintracht si o trofej zahraje s glasgowskými Rangers, kteří v domácí semifinálové odvetě porazili Lipsko 3:1 a otočili dvojzápas po úvodní prohře 0:1. Finále je na programu 18. května v Seville.

Záložník Souček a krajní obránce Coufal nastoupili v základní sestavě, další středopolař Král zůstal na lavičce West Hamu. Anglický celek ve Frankfurtu hrál už od 19. minuty bez vyloučeného Aarona Cresswella. Chvíli nato vstřelil vítězný gól Rafael Borré.

Situaci West Hamu výrazně zkomplikoval Cresswell, jenž jako poslední hráč fauloval unikajícího Haugeho. Rozhodčí Gil Manzano nejprve hostujícímu bekovi ukázal žlutou kartu, ale po kontrole u videa ji změnil na červenou.

Aaron Cresswell byl ve Frankfurtu brzy vyloučen
Aaron Cresswell byl ve Frankfurtu brzy vyloučen

Frankfurt využil přesilovku hned ve 26. minutě, kdy volný Borré v ideální pozici zužitkoval Knauffovu přihrávku. Domácí si poté kontrolovali náskok a soupeře prakticky k ničemu nepouštěli.

Trenér West Hamu Moyes v 79. minutě neudržel nervy, nakopl míč směrem k lavičce Eintrachtu a dostal červenou kartu. V závěru mohl duel zdramatizovat Souček, ale hlavičkoval vedle. Po závěrečném hvizdu zaplnili trávník domácí fanoušci. Německý celek postoupil do finále evropského poháru po 42 letech.

Rangers po 14 letech ve finále

Rangers si brankami v 19. a 24. minutě vytvořili dvougólový náskok. Kapitán Tavernier po Kentově průniku otevřel skóre a sedmou trefou v Evropské lize se osamostatnil v čele tabulky střelců. Chvíli nato zvýšil Kamara přesnou ranou k tyči. Lipsko mohl vrátit do hry Olmo, jenže těsně minul.

Hosté snížili až v 71. minutě. Autor gólu z prvního utkání Angeliňo nacentroval do šestnáctky a Nkunku zakončil tvrdou střelou. Hned za deset minutě ale skotskému mužstvu vrátil náskok Lundstram po závaru v šestnáctce. Rangers, kteří na podzim ve skupině hráli i s pražskou Spartou, postoupili do finále evropské soutěže po 14 letech.

Góly

Domácí: 26. Borré

Hosté:

Sestavy

Domácí: Trapp – Tuta, Hinteregger (8. Touré), Ndicka – Knauff, Sow, Rode (C) (76. Jakić), Kostić – Hauge (82. Hrustic), Borré (82. Paciência), Kamada.

Hosté: Aréola – Coufal (87. Jarmolenko), Dawson, Zouma, Cresswell – T. Souček, Rice (C), Fornals (74. Binrahma) – Bowen, Antonio, Lanzini (22. Johnson).

Náhradníci

Domácí: Grahl, Ache, Barkok, da Costa, Hasebe, Hrustic, Chandler, Jakić, Lammers, Lenz, Paciência, Touré

Hosté: Randolph, Fabiański, Alese, Binrahma, Diop, Fredericks, Johnson, Král, Masuaku, Noble, Vlašić, Jarmolenko

Karty

Domácí: Ndicka, Rode, Trapp

Hosté: Cresswell (č), Rice, Antonio, David William Moyes (č), Binrahma

Rozhodčí

Stadion

Commerzbank-Arena, Frankfurt

Góly

Domácí: 19. Tavernier, 25. G. Kamara, 81. Lundstram

Hosté: 71. Nkunku

Sestavy

Domácí: A. McGregor – Tavernier, Goldson, Bassey, Barišić – Jack (59. Arfield), Lundstram, G. Kamara – Wright (59. Balogun), Aribo (45+3. Sakala), Kent.

Hosté: Gulácsi – Gvardiol, Orban, Klostermann – Henrichs, Laimer, Kampl, Angeliño (83. An. Silva) – Nkunku, Olmo (63. Szoboszlai) – Poulsen (83. Halstenberg).

Náhradníci

Domácí: Arfield, Balogun, Davis, Diallo Traoré, King, McCrorie, McLaughlin, Lowry, Ramsey, Sakala, Sands

Hosté: Adams, Forsberg, Halstenberg, Martínez, Mukiele, Novoa, Silva, Raebiger, Simakan, Szoboszlai, Tschauner

Karty

Domácí: Bassey, Goldson, Barišić

Hosté: Kampl

Rozhodčí

Stadion

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud