19. září 2023 • 14:35

Volný De Gea řeší návrat do Španělska. Arábii odmítl, zájem má soupeř Sparty

Autor: Matěj Setíkovský, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na konci července mu vypršela smlouva v Manchesteru United, nabídky nové se nedočkal. Po 12 letech většinou výborných služeb se David De Gea s klubem rozloučil. Zkušený brankář je od té doby poprvé v kariéře volným hráčem. Ve 32 letech má ale ještě hodně co nabídnout a další angažmá pečlivě zvažuje. Narozdíl od jiných hvězd evropského fotbalu odmítl nabídky ze Saúdské Arábie a touží po návratu domů. A ve Španělsku o něj zájem je. Podle posledních zpráv se zdá, že by mohl posílit soupeře Sparty v Evropské lize Betis.



Jako volný hráč je David De Gea k mání už téměř dva měsíce. Spojován byl i s přesuny do Realu a Bayernu. Oba velkokluby mají sice jasné jedničky, Thibaut Courtois i Manuel Neuer jsou ale stále na marodce. Madridský klub nakonec reagoval příchodem Kepy Arrizabalagy, zatímco v Mnichově má zatím důvěru dlouholetá dvojka Sven Ulreich.

Kromě lukrativních adres v Evropě měl De Gea nabídky i ze Saúdské Arábie, kam v letním přestupním okně zamířila řada hvězdných hráčů (Mané, Neymar, Mendy, Henderson, Benzema...). Španělského brankáře ale nezlákaly, po 12 letech v Anglii zatoužil vrátit se domů.

I tam je o něj zájem. Aktuálně tím nejsilnějším se prezentuje Betis Sevilla, soupeř Sparty ve skupině Evropské ligy. Podle webu fichajes.net specializujícího se na přestupy především v rámci Španělska o De Geu stojí ještě Valencia, ale interes Betisu by měl být silnější.

Z logických důvodů: zkušený Claudio Bravo (40 let) je zraněný a při víkendovém debaklu od Barcelony (0:5) musel ze zdravotních důvodů v poločase střídat i Rui Silva. Toho nahradil jeden ze dvou mladších brankářů v kádru. Příchod De Gey tak může být řešením problémů na tomto postu.

A pro české a sparťanské fanoušky dalším zajímavým jménem v kádru šestého týmu minulé sezony La Ligy. V něm je třeba někdejší obránce Arsenalu Héctor Bellerín, bývalá hvězda Realu Madrid Isco, či útočné eso Nabil Fekir.

Nutno však dodat, že soupisky pro skupinovou fázi evropských pohárů se uzavřely 4. září. De Gea by tak proti Spartě mohl naskočit jen díky výjimce kvůli dlouhodobějším zdravotním problémům brankářů. Zranění aktuální jedničky Ruie Silvy by však nemuselo být tak vážné a do prvního vzájemného zápasu s Pražany by mohl být fit.

Sparta hraje se zelenobílými v Seville 5. října. Do Prahy Betis přijede 30. listopadu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud