5. srpna 2010 • 18:00

Ostuda! České kluby v Evropské lize končí

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Slavia - Baník: Tanko tvrdě dojel Holeše, po zásahu VAR dostal červenou kartu!
SESTŘIH: Jablonec - Karviná 3:2. Obrat v závěru, rozhodl Náprstek
VŠECHNA VIDEA ZDE

Propadák, tragédie, kolaps. Vystoupení českých týmů ve třetím předkole Evropské ligy se nedá nazvat jinými slovy. Ostrava podlehla Mogilevu 1:2, Jablonec rupl s Nikósií 1:3 a Plzeň si veze z Istanbulu též třígólovou nadílku. Do hlavní soutěže Evropské ligy se tak nepodívá žádný z těchto tří českých celků.



Vypadnutí Viktorie Plzeň se silným Besiktasem se čekalo, do zbylých dvou českých týmů se vkládaly větší naděje. Jenže ouha. V pohárové Evropě končí všechny tři celky a znovu se ukázalo, o kolik zaostávají české týmy.

Jako první ve čtvrtek k odvetě 3. předkola Evropské ligy vyběhl Baník Ostrava. Domácí si na Mogilev věřili, chtěli napravit prohru 0:1 z prvního utkání.

Ač na Bazalech svého soupeře přehrávali, nakonec Bělorusům znovu podlehli. Prohra 1:2 hodně bolí, Baník rozhodně měl na postup. Vždyť jen záložník Frejlach trefilk dvakrát tyč, Varadimu rozhodčí neuznal regulérní gól.



Pak rozehrály své zápasy Jablonec a Viktorie Plzeň. Jablonec doma totálně vybouchl, s kyperskou Nikósií prohrál jednoznačně 1:3 a po zásluze vypadává z pohárové Evropy.

Severočeši opět doplatili na děravou obranu. Přes stoperskou dvojici Pavlík, Drsek procházeli kyperští útočníci naprosto hladce, vedle tří gólů si vytvořili ještě několik dalších tutovek. A to ještě Špit zlikvidoval penaltu...



Viktoria Plzeň do Turecka jela s nadějnou remízou 1:1. Západočeši v azylu na Letné předvedli srdnatý výkon, o vítězství je připravil pouze skvělý gólman Besiktasu Hakan a rozhodčí, který odpískal nesmyslnou penaltu.



V odvetě v Turecku to měli Horváth a spol. obrovsky složité. Už od 32. minuty hráli bez vyloučeného Navrátila, na začátku druhé půlky šel do sprch i David Limberský. V devíti lidech neměla Plzeň proti silným Turkům šanci a Besiktasi podlehla 0:3.

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud