4. listopadu 2021 • 21:00

Randers - Jablonec 2:2. Dvě červené karty, bod díky skvělému závěru

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce ve čtvrtém kole Evropské konferenční ligy remizovali na hřišti Randers 2:2, poté co dotáhli dvoubrankovou ztrátu. Severočeši zopakovali dva týdny starý výsledek z domácího utkání proti dánskému soupeři a v tabulce skupiny D zůstali druzí.



Ve druhém poločase nejprve skórovali Vito Hammershöy-Mistrati a Vojtěch Kubista do vlastní branky, poté snížil střídající Tomáš Čvančara a v 83. minutě vyrovnal Miloš Kratochvíl. V nastavení byli vyloučeni Kubista i domácí Stephen Odey. Svěřenci trenéra Petra Rady nezvítězili v osmém soutěžním utkání po sobě.

Alkmaar vede skupinu po domácím vítězství 2:0 nad Kluží s 10 body, Jablonec získal pět bodů, třetí Randers o bod méně za čtyři remízy. Kluž je poslední s jedním bodem. Příští zápas v EKL Jablonečtí sehrají za tři týdny doma proti Alkmaaru.

V základní sestavě hostů nastoupil i čtyřicetiletý defenzivní záložník a kapitán Hübschman. Pozici hrotového útočníka zaujal Doležal a nejlepší týmový střelec Čvančara začal pouze na lavičce. Karetně potrestaného krajního záložníka Pilaře od začátku nahradil Malínský.

Hráči Randers poprvé zahrozili v šesté minutě. Odeyovu ránu vyrazil brankář Hanuš před sebe, dorážející Kamara sice dotlačil míč do sítě, ale gól neplatil kvůli ofsajdu. Na druhé straně Doležal z dobré pozice hlavičkoval nepřesně.

Slibnou domácí šanci ve 20. minutě neproměnil Kamara, který po Tibblingově centru sám před brankou ve skluzu ideálně netrefil míč a zamířil vedle.

Dánské mužstvo mělo na konci první půle velký tlak. Vlastnímu gólu Holíka zabránil na brankové čáře hlavičkující Zelený. Poté Hanuš zneškodnil Kehindeho pokus o lob a Odey technickou střelou těsně minul branku.

Jablonečtí v úvodu druhého dějství už nápor Randers neustáli. Ve 46. minutě otevřel skóre Hammershöy-Mistrati po zpětné přihrávce Kamary. Hned za sedm minut Kehinde nacentroval do šestnáctky a Kubista si před Kamarou vstřelil hlavou vlastní gól.

Hosté se ale oklepali a vrátili se do zápasu. Holík ještě o kousek přestřelil, ale v 73. minutě už se prosadil Čvančara hlavou po Krobově rohu. Jablonecký útočník navázal na dva góly z domácího utkání s Randers a zaznamenal osmý soutěžní gól v sezoně, z toho třetí v EKL.

Severočeši hned za deset minut vyrovnali, poté co si na Hübschmanův centr za obranu naběhl Kratochvíl a po kličce gólmanovi Carlgrenovi trefil odkrytou branku.

Útočník Randers Odey poté neudržel nervy a v první minutě nastavení dostal červenou kartu za úder loktem do Krobova krku. Těsně před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen také Kubista.

Góly

Domácí: 46. Hammershöy-Mistrati, 53. V. Kubista (vl.)

Hosté: 73. Čvančara, 83. Kratochvíl

Sestavy

Domácí: Carlgren – Kallesöe, Piesinger, Marxen (C), Kopplin – Tibbling (72. Lauenborg), Johnsen, Hammershöy-Mistrati (78. Egho), Kehinde – Kamara (72. J. Ankersen), Odey.

Hosté: Hanuš – Libor Holík, V. Kubista, Zelený, Krob – Pleštil (87. Vaníček), Považanec (90+2. Surzyn), Hübschman (C), Kratochvíl, Malínský (90+2. Smejkal) – Doležal (63. Čvančara).

Náhradníci

Domácí: Dakir, Ankersen, Brock-Madsen, Bundgaard, Bundgaard, Egho, Klysner, Lauenborg, Lauridsen, Söndergaard, Onovo, Brund

Hosté: Vajner, Ježek, Vaníček, Štěpánek, Čvančara, Smejkal, Surzyn, Nešpor, Haitl, Ali-Abubakar

Karty

Domácí: Piesinger, Kallesöe, Odey (č)

Hosté: Čvančara, V. Kubista, V. Kubista

Rozhodčí

Grinfeeld – Hassan, Jarkoni (všichni Izrael).

Stadion

AutoC Park Randers

Návštěva

4 071 diváků

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. AZ Alkmaar 6 4 2 0 8:3 14
2. Randers 6 1 4 1 9:9 7
3. Jablonec 6 1 3 2 6:8 6
4. Kluž 6 1 1 4 4:7 4

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud